Vladimir Dugandzic / CROPIX CROPIX
RIJEČ STRUČNJAKA

MOMCI SU ODIGRALI VRHUNSKU, MUŠKU UTAKMICU! 'A sada spektakl! Mi imamo bolje bekove, golmana, centre, ali oni imaju tog čovjeka koji radi razliku...'

Neven Kovačević analizira igru hrvatske vaterpolo reprezentacije samo za Sportske novosti
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. siječanj 2020. 09:25

Briljantna igra, baš kako je i trebalo, dobro posloženo od samog početka utakmice. Nametnuli smo im od starta naš ritam igre, isključili im centre i zagospodarili bazenom. Nakon tog furioznog starta i vodstva kasnije smo samo kontrolirali i održavali rezultat.

Omjer isključenja nam nije odgovarao, ali je obrana s igračem manje bila fenomenalna, pa se taj veliki broj isključenja nije osjetio na konačnom rezultatu.

Što se tog velikog broja isključenja tiče ne znam niti sam što bih rekao, jer su sudila dva sjajna suca, pogotovo Slovenac Margeta spada u najbolje svjetske suce. No, kriterij koji su zauzeli bio je takav da je bilo puno izbačaja, pa se na neki način niti igra nije mogla razviti na pravi način. Po meni puno previše isključenja i kidanja igre, no i u takvom smo se načinu dijeljenja pravde snašli i odradili onako kako je trebalo.

Budimpesta, 220120.
Duna Arena. 
34 LEN Europsko prvenstvo u vaterpolu, 
Hrvatska - Grcka. 
Na fotografiji: slavlje igraca i trenera Ivice Tucka  nakon pobjede. 
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / CROPIX CROPIX

Obrana je po meni bila fenomenalna, iako smo rezultatski primili puno golova, no to je tako bilo nametnuto kriterijem suđenja. Koji je bio jednak za sve. Stvarno su momci odigrali vrhunsku, mušku utakmicu u kojoj nije niti jednog trenutka dolazila u pitanje naša pobjeda i odlazak u polufinale.

Pobjedom protiv Grka zadržali smo tradiciju da nas oni na europskim prvenstvima nikada nisu dobili. Također, u odnosu na ranije sezone kod njih je ipak primjetan jedan pad u igri, iako ih je više od pola iz jednog kluba, iz Olympiacosa, pa bi trebali biti i te kako uigrani, dok smo mi zadržali visoku razinu kvalitete. No, očito te klupske obveze troše igrače i njihovu kvalitetu na reprezentativnoj razini.

Nisu na pravoj razini ovdje u Budimpešti od prvoga dana. Naši su im dečki zaustavili tranziciju koja im je jedno od najjačih oružja i tu smo im otupili napad, nisu nam mogli parirati.

Budimpesta, 220120.
Duna Arena. 
34 LEN Europsko prvenstvo u vaterpolu, 
Hrvatska - Grcka. 
Na fotografiji: Josip Vrlic.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / CROPIX

Kada smo već kod polufinala, u petak sa Španjolcima, recimo da će to biti definitivno spektakl, to će biti repriza Svjetskog prvenstva. Oni su jaka momčad, velika reprezentacija, i to će biti sraz dva velikana.

Sa Srbima su odigrali na jako mali broj golova, no kako i što predvidjeti za našu utakmicu... Teško je išta prognozirati, oni su odlična, dobro pokrivena momčad na svim pozicijama, njihov vratar je fenomenalan, imaju Perronea, igrača koji definitivno čini razliku, no imaju još dobrih igrača. Tu zapravo nema tajni, sve se zna, i oni o nama i mi o njima, samo je pitanje tko će se tu bolje snaći.

Naša vertikala je jaka, vratarska, bekovska i centarska, jača od njihove, no njihova je momčad mlada, pa se iz toga može svašta izroditi.... Doista, teško je išta prognozirati prije te utakmice, tu se ne igra samo sa srcem, nego i sa glavom.

Linker
19. travanj 2024 17:32