Peter Steffen dpa Picture-Alliance/AFP
BIRANIM RIJEČIMA O KAPETANU

NAJVAŽNIJI IGRAČ NJEMAČKE I DUVNJAKOV SUIGRAČ IZ KIELA 'Dule je bolji od mene. Ono što ima ne može se naučiti treningom, ja to jednostavno nemam'

Pivot Njemačke i Duvnjakov suigrač iz Kiela, najvažniji je igrač našeg današnjeg suparnika, a odlikuje ga vrlo inteligentna igra
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 18. siječanj 2020. 20:32

Pivot Kiela Hendrik Pekeler najvažniji je igrač Njemačke. Kako su Bjelorusiju lagano razbili, izbornik Prokop nije ga dugo gnjavio na terenu. Brzo ga je povukao i sačuvao za utakmice koje dolaze. Pekeler je visok, igra u sredini njemačke obrane, bila ona plitka ili duboka, jer su mu noge jaka strana. Osim toga, u napadu je vrstan realizator. U Kielu igra s Duvnjakom, pa sada sami možete zaključiti koliko ozbiljna i opasna može biti obrana Kiela s dva takva, izvanserijska igrača.

Krenuli smo od Španjolske, teškog poraza koji nitko nije očekivao.

- Mislim da nas je razbila španjolska obrana s Alexom Dušebajevom sprijeda. Nismo se snašli, brzo smo potonuli, kasnije smo se pokušali vratiti, ali nije išlo. Taj teški poraz bacio nas je u vrlo nepovoljan položaj jer svaki sljedeći korak za nas na ovom turniru može biti presudan.

A prvenstvo ide dalje i sve je teže.

- Da, Hrvatska je definitivno jedan od najopasnijih protivnika koji nam se mogao dogoditi. Znam da je motivirana i želi nam vratiti za onaj poraz lani na SP-u, u kojem su presudili detalji. Istina, još dvaput smo nedavno bili bolji od Hrvatske, no te dvije prijateljske utakmice ne uzimam kao nešto relevantno za ovo što slijedi danas. A slijedi velika borba.

SN

Najveća u obrani…

- Da, mislim da bi nam obrana koju Hrvatska igra s Duvnjakom mogla stvarati velike probleme i moramo nači način da to riješimo. Nešto nam je pokazala Austrija, no ne treba ni to uzimati zdravo za gotovo jer Hrvatska je taj susret odradila ozbiljno.

Čija je obrana 5-1 bolja - Hrvatska s Duvnjakom ili Njemačka s Pekelerom?

- Ako me pitate tako, ja kažem da Duvnjak to radi bolje. Znam da vi mislite da to kažem iz poštovanja prema svojem prijatelju i kolegi iz Kiela, ali ne jer to je jednostavno tako. Duvnjak ima igračku intuiciju i brzinu koja se ne može naučiti treningom i radom, ja to jednostavno nemam. Zato mislim da je Dule u prednosti i da to radi bolje.

Vratio se na njemačku obranu?

- Mi imamo neki svoj stil, morat ćemo biti jako oprezni i određeni jer imamo posla s Cindrićem, Karačićem i odličnim pivotima Hrvatske, a to nijednoj obrani nije lako braniti. Čeka nas veliki posao bez prava na kiks, jer kiks znači naš oproštaj od nade da bismo mogli do Stockholma.

Vrijedite li završnice s obzirom na situaciju?

- Uvijek vjeruješ u to, ali sve to dok ne pokažeš, a mi protiv Španjolske nismo pokazali, ne vrijedi ništa. Moramo izgledati puno konkretnije i bolje, ne smijemo se gubiti u igri. Zasad samo mogu reći da se nadam da će biti tako. Imamo nekolicinu novih igrača na ovom SP-u, kojima je ovo premijera na velikim natjecanjima, nedostaju nam Wiede i Strobel koji su iskusni igrači, Semper koji je bio s nama do ozljede. No, kako drugima tako i nama. Važno je u takvim situacijama da kao momčad kliknemo i vjerujem da je Hrvatska šansa da to učinimo. Pravi trenutak u svakom slučaju - zaključio je Pekeler.

Linker
23. travanj 2024 13:15