Stockholm, 240120. Tele2 Arena.
Utakmica polufinala Europskog rukometnog prvenstva, Hrvatska - Norveska. Na fotografiji: David Mandic.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX CROPIX

ZA SVAKU POHVALU

NAŠ JUNAK EURA: BEZ NJEGA JE HRVATSKA OD SADA NEZAMISLIVA Igrao je više od svih, imao briljantnu statistiku za današnji rukomet, kao jedini...

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 29.01.2020. u 08:07

 • 489 minuta od 560 ukupno, najviše od svih naših igrača odigrao je David Mandić. Taj dečko ima 22 godine, a po ljudskim i igračkim karakteristikama već je neizostavni dio naše reprezentacije. Ovo mu je bilo drugo veliko natjecanje, prvi Euro uopće, a može se reći da je igrom bio odmah do naših udarnih igrača Duvnjaka i Karačića.

  Bio je jedini na svojoj poziciji, izdržao je sam i kada je Ravnić otišao na tribinu. Igrao je obranu na iznimno važnoj poziciji, odnosno pozicijama, trčao kontre, zabio iz njih i s pozicije 21 gol, a u takvom ritmu igranja imati 75 posto realizacije izgleda - briljantno za današnji rukomet. E, da je barem još koju dobio u finalu, možda bismo danas slavili zlato.

  Mandić je lani bljesnuo na SP-u u Njemačkoj. Danas, godinu dana poslije, izgleda puno manje nabrijano, a jednako čvrsto kao tada, što je sjajno saznanje, dokaz da sazrijeva, uči, da prepoznaje situacije kada se nešto smije, a kada se ne smije.

  Nema još kao 22-godišnjak autoritet, ali kada ga stekne, Hrvatska će biti kudikamo čvršća jer ga opasno nervira kada netko ne igra obranu, kada se šetka i slično. Kada bude imao autoritet to reći, Hrvatska će možda dobiti i onaj detalj koji joj sada nedostaje da bi otišla do samog vrha.

  Mandić nije imao laku sezonu, u Zagrebu je krpao rupe zbog ograničenih mogućnosti sastava Veselina Vujovića, ali Mandić je top-igrač i privilegij je Zagreba da u svojim redovima ima takvog.

  Nekad je bio u strahu od medija, ali s vremenom je to došlo na svoje, njegove izjave su uvijek zanimljive, bez dlake na jeziku, u skladu s njegovim karakterom. Izabrao je pravi put, ima jaku glavu, a uskoro će za njim početi utrka. A jedino što mora jest ostati kakav je danas, to se ne smije promijeniti.

  Bravo, Manda!

  Rezultati by SofaScore
  Iz drugih medija