Ante Cizmic / CROPIX CROPIX
IGRAČI UOČI POLUFINALA

'NEMOJ, MOLIM TE, BOLI ME...' Karačič s grčem na licu projurio kraj novinara, njegov suigrač uvjeren: 'U petak će igrati i on i Cindrić!'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 22. siječanj 2020. 20:10

Igor Karačić je projurio kroz mix zonu, u prolazu je samo dobacio:

- Nemoj molim te, boli me.

Nismo inzistirali, jer je grč na licu bio očigledan, sudar koljenima s Dušebajevom odradio je svoje. To nije dobra vijest i samo se nadamo da se neće pogoršati do petka.

Marko Mamić odigrao je dobru utakmicu, kako turnir ide dalje, on je sve bolji i sve važniji, a počeo je i zabijati golove.

- A ne znam je'l mi žao. Jest zato što nismo dobili, ali opet malo smo se ipak kasno probudili, a krenuti igrati nakon -6 protiv reprezentacije kao Španjolska nije jednostavno. Napravili smo preokret, ali mislim da smo trebali od početka tim putem. No, dobro, nismo izgubili, mogli smo pobijediti, ali mogli su i oni da je još samo sekundu duže trajalo, Pa, nećemo biti nezadovoljni.

Bec,220120.
Hrvatska- Spanjolska, utakmica Europskog rukometna prvanstva.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX CROPIX

Matej Hrstić drugi iz te važne obrane odigrao je svoju najbolju utakmicu na turniru.

- Htjeli smo biti prvi u skupini, ali prekasno smo krenuli. Veliku je prednost imala Španjolka, trebalo je puno truda za vratiti se. Karačić je bio fenomenalan, imali smo šansu, ali nismo uspjeli dovršiti posao.

David Mandić borac bez mane i bez gola u srijedu kaže:

- Ništa, na kraju smo dali sve od sebe. Nismo birali protivnika u polufinalu, dapače, svejedno nam je. Osjećam da možemo dobro igrati, vidjelo se to i na 6-0 obrani u drugom dijelu koje je bila top. Vraća nam se za polufinale Cindrić, Kara će biti OK, kako mi kaže makar je dobio udaraca, tako da idemo optimistički u Švedsku. S kim god da igramo igrat ćemo bolje.

Marin Šipić bio je najbolji dosad, to je razlog za optimizam.

Bec,220120.
Hrvatska- Spanjolska, utakmica Europskog rukometna prvanstva.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX

- Šteta da na kraju nismo okrenuli skroz. Imali smo odličnu priliku, no ovaj puta nismo uspjeli dovršiti utakmicu kako smo htjeli. Ipak, mislim da idemo s otimizmom i neporaženi u Švedsku i nadamo se najboljem. Možemo bolje nego danas, to uopće nije upitno. Ja? Ma dobro, bolje, ide to pomalo.

Domagoj Duvnjak nije bio top u srijedu. Malo smo ga čuvali, malo…

- Ništa, mi smo krenuli sa 5-1, ali to jednostavno nije valjalo i morali smo mijenjati. Imali smo odličnu 6-0 obranu u nastavku, šansu, ali nismo uspjeli pobijediti i to je jedina šteta. Očekujem da se vratiti Cindrić, da budemo kompletni, jer kada smo kompletni i zdravi onda smo puno najjači.

Zlatko Horvat, dojam je raste u formi, što je dobro znati prije završnice u Stockholmu.

- Žao mi je prvo što smo uopće pali na minus 6, a onda i što nismo uspjeli napraviti preokret do kraja, makar smo imali dobru priliku. Nije bilo lako protiv agresivne obrane Španjolaca, dosta smo se gubili. Iskreno potrošio se samo Karačić, od ostalih se nitko ne može požaliti. A nada se da će i on i Cindrić biti za polufinale OK.

Rodrigo Corrale vratar Španjolaca bio je iznimno koncizan.

- Broj 1 u skupini je za čestitati momčadi. Mislim da ništa drugo danas ne treba dodati osim da su navijači ponijeli Hrvatsku do preokreta. No, ipak smo to uspjeli spriječiti u konačnici.

Bec,220120.
Hrvatska- Spanjolska, utakmica Europskog rukometna prvanstva.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX CROPIX

Alex Dušebajev je zaključio:

- Dobra utakmica, kako smo se mi odmaknuli, tako nas je Hrvatska dostigla i na kraju mislim da je egal najrealniji. Nije realno sada putovati i za dva dana igrati polufinale, ali što je tu je. Došli smo dovde i nema se sada smisla trošiti na takva razmišljanja.

Na pitanje vidimo se u finalu 'samo se nasmijao'. Da, nije to uopće nemoguća opcija...

Linker
20. travanj 2024 10:55