Luka Šebetić (desno)
 Ante Cizmic / CROPIX
BIZARNA OZLJEDA

NEVJEROJATNA NESREĆA Sjajno odradio trening, šutevima 'prepolovio' vratnice, a onda otpao za Euro jer se ozlijedio na - spavanju!?

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 02. siječanj 2020. 16:17

To se samo nama može dogoditi. Luka Šebetić ozlijeđen je na spavanju, doslovno. Večer prije toga trening je odradio sjajno, očevici će reći da je u tri-četiri navrata silinom šuta skoro prepolovio vratnicu. Onda ja otišao na spavanje i probudio se s boli.

- Lopatica je problem, izvjesna hrskavica koja je bila ispod nje, jednostavno je preko noći ispala iz čašice, Šebetić je osjetio kako je rekao škripanje, pa se to pretvorilo u upalu, bol i nakon toga smo morali na slikanje, gdje je problem utvrđen. Iako ga to muči već neko vrijeme, nismo baš očekivali da će se dogoditi i da će biti kraj. E sada, tek kada se to ukloni moći će se vidjeti što je potrebno da bi se situacija potpuno sanirala - kaže fizioterapeut reprezentacije Damir Kajba, koji je 24 sata sa svojim kolegom Šimunovićem na raspolaganju momčadi.

Sve ostale ozljede su manje, ali pod kontrolom, a pod posebnom prismotrom bit će sljedećih dana igrači iz Njemačke, jer oni su došli praktično bez odmora.

Jedan od prioritetnih zadataka izbornika Červara u ovih preostalih tjedan dana do starta Eura u Grazu bit će kako sastaviti obranu, jer problem s ozljedom ramena Luke Šebetića vodi prema toj priči. Istina, Luka Stepančić je tu, ali baš je s Jakovom Vrankovićem bio odličan tandem jer su obranu uspjeli napraviti kako treba. Sada Vrankovića nema, a nema ni Šebetića koji ga je trebao zamijeniti, pa se kao realno rješenje nameće Ivan Martinović, a tu je i Josip Vekić koji kao iznenađenje na popisu postaje sve izglednija opcija.

Men's Handball - Slovenia v Croatia - 2017 Men's World Championship, Bronze Medal - AccorHotels Arena, Paris, France - 28/01/17 - Croatia's Luka Sebetic reacts.   REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS/Benoit Tessier / REUTERS
Luka Šebetić

Zašto problem? Zato što nijedno krilo na desnoj strani - ni Horvat, ni Matanović - ne mogu biti halfovi, a Stepančiću to nije jača strana, dok Martinović obranu u Hannoveru gotovo i ne igra.

Dakle, morat će Červar u osam treninga i dvije utakmice koje je planirao pronaći način kako što bezbolnije pomoći Musi, Mamiću, Duvnjaku i Mandiću koji su temelji naše obrane. Jesu li to Šarac ili Hrstić ili Vekić, ili u plićoj formaciji Marić, ili će nekog od spomenutih pomaknuti na desnu stranu, to su sve pitanja, a problem nije bezazlen jer iz te obrane nam treba i tranzicija, a mijenjati dva igrača obrana - napad na toj razini natjecanja vrlo je teško.

Zanimljivo, nema Štrleka, ozlijedio nam se Mihić koji je trebao biti uz Mandića, nema Vrankovića, ozlijedio nam se Šebetić koji je trebao biti uz Stepančića. I zato je jako važno da se pripreme prežive u komadu, i da se u Graz ode bez dodatnih problema.

Zanimljivo je da su nam ozljede Duvnjaka i Cindrića na posljednjim natjecanjima radile veliki problem, rušile ambicije, a na toj poziciji sada su nam obojica zdravi, a s njima i Karačić. Nismo izgubili udarne igrače, izgubili smo njihove alternacije, a s tim je stabilnost malo poljuljana, pa je zato jako važno kako će momčad reagirati u danim okolnostima sljedećih desetak dana. Naglasak je na momčad, jer je to jedini način da se problem riješi.

Linker
20. travanj 2024 04:08