JONATHAN NACKSTRAND AFP
ŠPANJOLCI IGRAJU I SUDE

NEVJEROJATNO JE ŠTO EHF RADI NA EURU! Polufinale sude španjolski suci, a službenik ispravlja slovenskog izbornika: 'Imali ste 19 sati za pripremu'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 25. siječanj 2020. 21:36

Ovo s dvoranom i načinom na koji sve funkcionira u Stockholmu apsolutni je skandal u režiji EHF-a, kojem je jedina stvar na pameti zaraditi na rukometu.

To što su Norveška i Slovenija igrale za broncu četvrtu utakmicu u pet dana njih nije briga. Službeni moderator pressa ispravio je Ljubu Vranješa, izbornika Slovenije, kada je rekao: "Za pripremu utakmice koja nosi medalju imamo 17 sati, a bit će nam k tome četvrta u pet dana, ne znam..."

Gospodin Olsson mu je rekao: "Nije 17, nego 19 sati". I što da Vranješ na to kaže nego "puno vam hvala", jer ako nešto zucneš što ne treba, inkvizicija odmah radi, iako nitko ovdje nema ništa protiv tih ljudi, tek protiv načina na koji su sve to izveli. To nije u redu i točka.

Još su jednu briljantnu situaciju napravili. Dakle, Španjolska igra polufinale, a španjolski suci sude polufinale, što, dakako, nije normalna stvar.

I dobro, nismo to htjeli nakon utakmice reći, ali brate mili, u polufinalu su ovi inače odlični suci napravili toliko grešaka na račun Hrvatske da to stvarno nije imalo smisla. Pitaš se čemu to, zar nisu ovamo doveli čak 24 sudačka para i zar baš nikome drugom osim Španjolcima nisu vjerovali?

To se može dogoditi još samo rukometu i to je jedna od stvari koje sprečavaju da rukomet postane sport kakav stvarno zaslužuje biti u svjetskim omjerima. Jer ono što su pokazali u petak Hrvatska i Norveška je - SPEKTAKL!

Linker
20. travanj 2024 16:43