Ante Cizmic / CROPIX CROPIX
SREĆA PRATI HRABRE

OVO IZGLEDA SAVRŠENO, HRVATSKA NIKAD NIJE IMALA TAKO OTVOREN PUT DO JEDINOG ZLATA KOJA NEDOSTAJE! Pogledajte što Kaubojima sada treba za polufinale

Pobijedi li Hrvatska u subotu reprezentaciju Njemačke, naši navijači već mogu kupovati karte za Stockholm i polufinale koje se u glavnom gradu Švedske igra sljedećeg petka (24. siječnja).
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 17. siječanj 2020. 00:34

Nakon što je hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom protiv Austrije (27:23) otvorila drugi krug Eura, i ostvarila stopostotni učinak 4/4, postalo je jasno što Kauboji moraju napraviti za plasman u polufinale. Pobijede li u subotu Njemačku (utakmica je na rasporedu u 20.30), praktički su već osigurali jedno od dva mjesta u skupini koja vode u borbu za medalje.

Bodovi protiv ipak dosta slabije Češke već su upisani, bila bi zaista senzacija da Duvnjak i društvo u ponedjeljak (16.00) ne potvrde plasman u polufinale ako će to uopće biti potrebno, a u takvom scenariju veliki okršaj sa Španjolskom u srijedu ne bi imao rezultatski značaj.

Inače, čak sedam od 12 selekcija koje su izborile drugi krug Eura još nije osiguralo olimpijske kvalifikacije. Od tih sedam samo će dvije najbolje u konačnom poretku naći svoje mjesto, možda tri, uspije li se netko od njih popeti na europski tron. Zato nas čeka izuzetno uzbudljiv drugi krug, nakon što su u prvome ispali svjetski prvak i olimpijski pobjednik Danska, pa najbolja selekcija proteklih 10 godina Francuska te nakon što Švedska kao domaćin ne prenosi u drugi krug ništa. To se nije očekivalo, nikako, ali eto, to je još jedan dokaz koliko je jako natjecanje Europsko prvenstvo.

U borbi za OI mjesta su u našoj skupini Bjelorusija, Češka i Austrija, a u skupini u Malmöu Portugal, Mađarska, Slovenija i Island. Od selekcija koje su domaćini turnira nema više Francuske, a s nadom da mogu do kraja ostale su Norveška i Njemačka. Uspije li netko od njih dvoje biti prvi, Hrvatska će biti domaćin kvalifikacijske skupine.

Bilo koja medalja ovdje nosi i plasman na sljedeće SP u Egiptu, plasman među prve tri selekcije i direktan plasman na sljedeći Euro koji će 2022. biti u Mađarskoj i Slovačkoj, a naslov i plasman direktno u Tokio, jer više ne postoji mogućnost da Danci budu prvaci, pa je u tom slučaju i drugi mogao ići za Tokio.

Dakle, jako je puno uloga, a biti prvi u ovom ritmu igranja svake godine postaje strašan kapital. I još nešto nije za preskočiti, kvalifikacije za SP igraju se sustavom play-offa, a u njemu će u slabijem bubnju biti Francuska, što ne zvuči nimalo ugodno. Dakle, medalja liječi puno, a zlato liječi sve!

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 15:12