Ante Cizmic / CROPIX CROPIX
NEUTJEŠNI DOMAGOJ

'OVO MI JE JEDAN OD NAJGORIH PORAZA U KARIJERI! NAVIJAČI, MOLIM VAS, OPROSTITE!' Najbolji igrač Eura: Dao bih tri takva naslova za to zlato...

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 27. siječanj 2020. 12:42

Briljantan Euro je odigrao, ali na kraju se ugasio, a bez njega nismo mogli do zlata. No njegovoj obrani 5-1 i napadu na 80 posto realizacije svi su se poklonili. MVP, najbolji igrač Eura. Nama mala utjeha, njemu skoro pa nikakva.

- Jako sam razočaran, svi smo razočarani jer smo se nadali da je konačno došlo vrijeme za zlato. No eto, nije se dogodilo. I to s nagradom za MVP-a ​je lijepo, drago mi je i to je stvar koju poklanjam našim trenerima i suigračima koji su nas doveli do toga. Ali ja bih taj naslov, i tri takva, dao za zlato.

Doći će valjda?

- A valjda.

Gdje smo izgubili?

- E, kad bi to bilo jednostavno reći. Malo nam je i sreće na kraju falilo, dvije-tri gluposti smo napravili, a oni su preiskusna momčad da to ne bi iskoristili. Imali smo 19:18, imali smo igrača više na 20:20, nismo to iskoristili i nema se što osim priznati Španjolcima zasluženu pobjedu.

Je li nas potrošila Norveška više negoli je trebalo?

- To je teško reći, pa mi smo se izvukli iz -4, došli na +1, a da nije bilo snage, ne bismo to uspjeli. No napadački nije bilo onako kako je trebalo, ne može se finale dobiti sa samo 20 golova. Premalo je bilo.

Turnir je ipak uspio.

- Jest. Srebro je medalja, mislim da smo pokazali i konstantu, da smo igrali dobro, pokazali smo karakter u mnogim situacijama i zato sam optimist za dalje.

Morat ćemo u olimpijske kvalifikacije...

- A kud sve, tud i to. Mislim da neće biti lako, ali vjerujem u nas, kao i uvijek.

Onda je zastao i rekao:

- Pretužan sam, baš boli ovaj poraz, ovo mi je jedan od najgorih u karijeri.

Ako ne i najgori, dodali bismo. I zaključio je.

- A što sad, sutra će, valjda, biti lakše. Baš smo dali sve od sebe i ti će nam naši divni navijači, nadam se, oprostiti što im nismo donijeli zlato. Htjeli smo, učinili smo sve, bili na milimetar do toga, ali sitnice su presudile, malo sreće. Sreća je nekad jako važna, posebno u ovakvim utakmicama.

Mislio je na Norvešku, vjerojatno, ali nije svaki dan Norveška, u tome je problem.

Linker
20. travanj 2024 16:16