Norvežani sa srebrnim medalja na Svjetskom prvenstvu prošle godine
 Martin Rose Bongarts/Getty Images
ANKETA: KOGA BISTE ZA PROTIVNIKA?

POČELA JE 'TUČNJAVA' U DRUGOJ SKUPINI Pogledajte s kim bi Hrvatska igrala u polufinalu da sve ovako završi, prijeti nam i najveće iznenađenje Eura!

Piše: HinaObjavljeno: 19. siječanj 2020. 16:00

Hrvatska je na Europskom prvenstvu odigrala doslovno za povijest. Niti jedna naša rukometna generacija nije tako rano, dvije utakmice prije kraja drugog kruga osigurala polufinale, a upravo je to sinoć pošlo za rukom Duvnjaku i društvu u ludoj završnici protiv Njemačke (25:24).

Kauboji uoči početka trećeg tjedna Eura imaju stopostotnih pet pobjeda iz Graza, i Beča i u polufinale idu rasterećeni, sa čak pet dana za uigravanje i oporavak od ozljeda, nagomilanog umora, teških napora, stresa.

Jedno od prva dva mjesta su osigurana, Hrvatska ima četiri boda više od Nijemaca i Austrijanaca, koji igraju međusobno, a i jedni i drugi su izgubili od naših rukometaša.

Naravno, treba još dvije utakmice odraditi bez greške, a Červarova momčad je dosad pokazala da ne voli gubiti. U ponedjeljak je na rasporedu Češka, u srijedu Španjolska (obje utakmice u 16 sati), i taj će zadnji dvoboj, rukometni klasik, odlučiti pobjednika skupine.

U slučaju osvajanja prvog mjesta, Kauboji će u petak u Stockholmu (18.00) igrati polufinale protiv drugog iz skupine II, a to je u ovom trenutku Mađarska koja ima četiri boda, jednako kao i trećeplasirana Slovenija, dok Norvežani drže prvo mjesto sa šest bodova.

Ako Hrvatska bude druga, Duvnjak i društvo igrat će u petak u večernjem terminu (20.30), protiv prvoplasirane reprezentacije iz druge skupine, a to su trenutno moćni Norvežani, reprezentacija koja je dosad ostavila možda i najbolji dojam na prvenstvu. Bez šanse nije ni apsolutna senzacija ovog prvenstva, raspucani, fizički moćni Portugalci, koji su jednu Švedsku pregazili s čak 10 golova razlike (35:25), a moguće je da eksplodira i Island koji je u nedjelju slavio baš protiv Portugala. Švedska nema niti jednog boda i šanse su im ipak u domeni onih matematičkih.

Island je pobijedio Portugal u prvoj utakmici dana (28:25), Švedska je izgubila od Norveške (23:20), a Sloveniju je porazila Mađarska (29:28).

Teško je zapravo reći tko najviše odgovara Hrvatskoj i koji bi bio 'lakši' put do finala, a svoje mišljenje možete dati u našoj anketi.

Ako se ostvare snovi hrvatskih navijača, u nedjelju nas čeka to veliko finale (20.30) i novi pokušaj osvajanja jedinog zlata koje nedostaje. U onom lošijem scenariju, Kauboji će u subotu, od 18.30, igrati još jednu utakmicu za broncu.

Ali idemo korak po korak...

Island svladao Portugalce

U prvom susretu 2. kola skupine II drugog kruga Europskog prvenstva za rukometaše Island je u Malmou svladao Portugal sa 28-25 (14-12).

Janus Dadi Smarason je s osam pogodaka bio najzaslužniji za pobjedu Islanda, dok su Miguel Martins i Antonio Areia predvodili Portugal sa po četiri gola.

I Island i Portugal sada imaju po dva boda, kao i Mađarska, koja od 16.15 sati igra protiv Slovenije.

Na vrhu ljestvice su Norveška i Slovenija sa po četiri boda, dok je na dnu Švedska bez bodova.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 11:30