Ante Cizmic / CROPIX CROPIX
STRUČNI KOMENTATOR

'POMOGAO NAM JE I NJEMAČKI IZBORNIK! Velikan hrvatskog rukometa istaknuo važan, a 'nevidljiv' detalj u velikoj pobjedi Hrvatske!

PIŠE BLAŽENKO LACKOVIĆ
Piše: Blaženko LackovićObjavljeno: 18. siječanj 2020. 23:34

Čestitke kompletnoj ekipi na važnoj i velikoj pobjedi, isto tako na dobroj psihologiji, na povratku u drugom poluvremenu i na tome što smo u završnici bili pravi. Više smo tražili i željeli pobjedu, kao ekipa smo bili jako dobri.

U početku nismo bili u ritmu utakmice, nismo iz naše 5-1 obrane uspjeli otići u kontre po lake golove. Wolff se odlično razbranio, a mi nismo imali raspoložene vratare.

Međutim, bez obzira na to što smo gubili, imao sam osjećaj da Nijemci to ne koriste. Sve im je išlo na ruku, jer promašili smo tri sedmerca, Wolff je branio fenomenalno, nismo zabili lagane golove, a svejedno smo se vratili. Prvo s pet na četiri, pa na tri, Njemačka nije otišla na veću prednost.

Očekivao sam da će doći i naš trenutak; par obrana, jedna-dvije kontre i mi smo tu, i dvorana se odmah budi. Naša je obrana izvukla, Duvnjak je presjekao par lopti. Nijemci su ušli u nervozu, radili su tehničke pogreške, a mi smo to maksimalno iskoristili.

Probali smo i sa šutom izvana, Stepančić je zabio jako bitne golove. Karačić je nastavio, Dule je bio siguran iz sedmeraca, što je bilo jako, jako bitno. Njima se uvukla nervoza, a mi smo psihološki dobili puno, uspjeli smo se dići u pravi trenutak da ne bude prekasno.

Čini mi se da je njemački izbornik Prokop predugo držao Kühna u igri, jer bio je nesiguran, dosta mlitav, gubio je lopte i promašivao je. Mislim da nam je i to malo pomoglo.

Sve u svemu, grčevita bitka sa sretnim završetkom za nas. Nijemci imaju svoje kvalitete, govorili smo svi da oni nisu toliko loši i da se mogu posložiti kad Wolff brani, a visoki su i jaki u obrani. Tražili su igru šest na šest, čak su nas i iskontrirali.

Bila je teška utakmica, dugo smo se tražili, bitno je da smo se pronašli. Ostvarili smo ono što smo priželjkivali i tražili, ali ne smijemo upasti u euforiju i zatvarati oči. Moramo vidjeti što nije bilo dobro ako želimo do finala. Moramo dobro analizirati utakmicu s Njemačkom, jer iz nje možemo puno naučiti.

Linker
24. travanj 2024 16:54