Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX
KONAČAN KRAJ SAGE

PRVI ČOVJEK HRVATSKOG RUKOMETA ZA SN OTKRIO CIJELU PRIČU! 'Dosta je podmetanja! Tri čovjeka su razgovarali sa njime, i on je svima rekao istu stvar'

TOMISLAV GRAHOVAC Predsjednik HRS-a, o komentarima na račun neigranja jednog od najboljih hrvatskih rukometaša posljednjih 10 godina na ovom Euru
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 17. siječanj 2020. 11:54

Umjesto da uživamo u dobrom rukometu naše reprezentacije, evo opet stvari koje nam ne daju mira. Manuel Štrlek nije uz reprezentaciju i stalno se po medijima provlači da u tome ima nešto zakulisnog, što u HRS-u apsolutno demantiraju i smatraju nekorektnim u trenucima kada reprezentacija nastupa i igra značajnu ulogu na velikom natjecanju.

- Takvi napisi, koji su sve češći, nisu u konačnici korektni ni prema dečkima koji su ovdje, koji daju cijelog sebe u naš rezultat. Ne znam doista kome sve to treba i zašto, ali je zločesto i nekorektno, to prije jer je istina samo jedna i javno je prezentirana.

A ona glasi…

- Manuel Štrlek je donio odluku da ne želi više igrati u reprezentaciji. Moram priznati da je HRS učinio sve da se to ne dogodi, da su tri čovjeka ovlaštena od čelništva HRS-a ukupno osam puta razgovarala sa Štrlekom - prvi direktor reprezentacije Igor Vori, pa izbornik Lino Červar, a na kraju i trener Hrvoje Horvat. I nakon svih tih razgovora Štrlek je rekao da ne želi više igrati. I nema tu ništa zakulisnog kako razni komentatori na svim mogućim medijima pokušavaju sugerirati. Nema baš ništa. Štrlek je donio svoju odluku i to je sve. Mi imamo kao savez svoj način upravljanja, hijerarhije. Zna se tko za što odgovara, tko što radi, svidjelo se to kome ili ne. Imamo svoja pravila i nije lijepo slušati da se stvari vade iz konteksta, da se čak preskače i riječ Štrleka koji je rekao da je to bila njegova odluka. Ponovit ću, ne znam kome to treba baš sada, ali očito nekome da. I nije prvi put. To nas najviše žalosti nakon dobrih stvari kojima ovdje svjedočimo. Ne želimo nikakve svađe, beskrajne polemike, tek da javnost ima pravo znati da je to bila odluka Štrleka zbog koje nam je žao, ali je jednostavno tako. Ništa zakulisno i sve čisto - govorio je u dahu predsjednik Grahovac.

Zagreb, 181217.
U hotelu Panorama okupila se rukometna reprezentacija, te su otputovali u Ivanic Grad na pripreme za europsko prvenstvo.
Na fotografiji: Lino Cervar i Tomislav Grahovac.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
.
CROPIX

Na kraju se osvrnuo i na igru reprezentacije.

- Mislim da možemo biti zadovoljni, sretni i ponosni na njihovu igru i ponašanje, odnos koji je na vrhunskoj razini, ali i na podršku navijača koja je iskazana u Grazu, a ne sumnjam da će tako biti i u Beču. Mislim da smo na dobrom putu, u dobrom raspoloženju i doista nije u redu da nam se podmeće na načine koji nisu fer. Žao mi je da smo na ovaj način to morali reći, jer smatramo da te i takve priče momčad koja daje cijelu sebe ničim ne zaslužuje, pa ni HRS, koji je u toj priči učinio sve da bude drugačije - zaključio je Grahovac.

Linker
25. travanj 2024 15:55