Zagreb, 200118.
Arena Zagreb.
Utakmica I skupine drugog kruga rukometnog EHF Europskog prvenstva 2018,
Hrvatska - Norveska.
Na fotografiji: Marko Mamic.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

REZERVIRAJTE TERMIN

SADA SE SVE ZNA: EVO KADA SE U PETAK BORIMO ZA FINALE! Červar o protivniku: 'Ma sve ide na njihov mlin, ali nema predaje!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 22.01.2020. u 19:59

 • Norveška sigurno nije željela igrati polufinale s Hrvatskom, ali toliko su dobri da od Slovenije nisu izgubili. Idu u polufinale sa sedam čistih pobjeda, jedini na Euru. Lino Červar o sljedećem protivniku kaže:

  - Jako težak protivnik, igraju praktično kod kuće i bit će to svakako njihov plus. Bit će dobro vidjeti i naše navijače u Stockholmu.

  Norveška na ovom Euru?

  - Najstandardniji su dosad od svih na prvenstvu. Makar su imali dosta problema, sustavom su ih sve eliminirali.

  Kako ćemo protiv njih?

  - Morat ćemo jako dobro igrati svih 60 minuta. Sve ide na njihov mlin, ali nećemo se predati. I putovanje im je znatno kraće… Moramo biti kompletni, agresivni, dinamični. U svakom segmentu se moramo nametnuti da bismo uspjeli.

  Konkretnije o Norveškoj rekao je:

  - Jaki su u obrani posebno u sredini i s Bergerudom na golu koji je u odličnoj formi. Brzi u napadu sa dva ključna vanjska igrača Johanessenom i Sagosenom. Analizirat ćemo, pripremiti se i vidjet ćemo, kaže nakon što je saznao da polufinale igramo s Norveškom naš izbornik.

  Igor Karačić je već nakon sat vremena bio bolje, kost na kost uvijek boli, pa ako ne prestane u četvrtak će u Stockholmu na snimanje. No, svi misle da će prestati i da ćemo na Norvešku prvi put na ovom Euru sa 100 posto. Igrat ćemo, sada je i to poznato, od 18 sati, dakle u prvom polufinalu. Trebali smo igrati od 20.30, ali su Norvežani kao domaćini zamolili EHF da im se ustupi raniji termin, što je krovna rukometna federacija i odobrila.

  Rezultati by SofaScore
  Iz drugih medija