Ante Cizmic / CROPIX CROPIX
KARIZMA ZA NAJVEĆE DOMETE

SITUACIJA ZA ANTOLOGIJU HRVATSKOG RUKOMETA: DUVNJAK I CINDRIĆ REKLI SU 'NE', A ONDA JE USLIJEDIO ŠOU Kapetan u ključnom trenu odbacio Červarovu ideju

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. siječanj 2020. 09:03

Hrvatska je na Europskom prvenstvu pobijedila Njemačku s 25:24 i izravno se plasirala u polufinale. Mučili su se hrvatski rukometaši tijekom cijeloga dvoboja i lovili zaostatak, a na kraju su u dramatičnoj završnici stigli do velikog slavlja.

Ključan moment dogodio se za vrijeme posljednjeg time-outa kojega je pozvao hrvatski izbornik Lino Červar. Rezultat je u tom trenutku bio 24:24, a Mago di Umago je vagao između igre bez vratara ili igre 'šest na šest' koja je pokazala više rezultata u dosadašnjem dijelu turnira.

U jednom je trenutku upitao svoje igrače: 'Hoćemo igrati sedam na šest?', a kapetan Domagoj Duvnjak i sjajni Luka Cindrić u isti su mah instinktivno reagirali i uzvratili: 'Ovaj napad ne!'

Bec, 180120.
Rukometno Europsko prvenstvo izmedju Hrvatske i Njemacke, skupina 1.
Na fotografiji: Domagoj Duvnjak.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX CROPIX

Nakon time-outa uslijedila je scena koja će se još dugo prepričavati - fenomenalni Igor Karačić probija njemački blok i zabija svoj sedmi pogodak, gol koji će mu donijeti titulu najboljeg igrača ove važne utakmice. Zatim je Marin Šego dodao ključnu obranu i slavlje je moglo započeti.

Domagoj Duvnjak još je jednom pokazao da ima karakter vođe i snažnu karizmu kojom bi Kauboje mogao dovesti jedinog trofeja koji im nedostaje u vitrini - titule europskog prvaka.

Linker
18. travanj 2024 11:46