Bjorn LARSSON ROSVALL / TT News Agency / AFP
PREVIŠE SU SE 'OPUSTILI'

VELIKI SKANDAL U REDOVIMA POTENCIJALNOG SUPARNIKA HRVATSKE U POLUFINALU Četvorka prijestupom razočarala izbornika i osvanula na naslovnicama!

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. siječanj 2020. 20:25

Skandal u reprezentaciji Švedske – četvorica igrača u srijedu navečer viđeni su kako u jednom baru konzumiraju alkohol! U četvrtak je nekoliko švedskih medija izvijestilo o tome, a sve je potvrdio i Švedski rukometni savez na svojim stranicama. 'Prijestupnici' su Jim Gottfridsson, Andreas Nilsson, Lukas Nilsson i Kim Ekdahl Du Rietz, koji su se uz vino i ostale alkoholne napitke malo opustili u jednom lokalu u središtu Malmöa. Nisu radili probleme, ponašali su se kulturno i izašli uoči zatvaranja bara, ali problem je u tome što su ih primijetili ostali gosti lokala.

- Donijeli smo krivu odluku i preuzimamo punu odgovornost. Ispričavamo se svima u momčadi, također i našim navijačima i svima koji se trude da bismo mi ostvarili što bolji rezultat – rekao je Jim Gottfridsson, inače kapetan švedske reprezentacije.

Sve bi možda bilo u redu da su igrači od stručnog stožera zatražili dozvolu da popiju čašu vina ili piva, no ovaj put nisu je imali. Izbornik Kristjan Andersson nije krio razočarenje takvim postupkom svojih rukometaša, koji su se morali ispričati pred svim suigračima i stručnim stožerom.

- Razgovarali smo s igračima i sve riješili. Sad smo u potpunosti koncentrirani na sljedeće utakmice – rekao je Andersson.

Švedska je jedan od domaćina Eura, a pred dvije godine u Hrvatskoj je osvojila srebrnu medalju. U tamošnjem savezu razmišljaju o uvođenju jasnijih pravila ponašanja za igrače u vrijeme dok su u reprezentativnom okruženju. Jer, tada ne predstavljaju samo sebe, već i svoju zemlju...

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 17:16