JONATHAN NACKSTRAND/ AFP
NEIZVJESTAN RASPLET SKUPINE

SLOVENCI NAPRAVILI VELIK KORAK PREMA POLUFINALU EURA Slavili u utakmici istine i izbacili senzaciju turnira iz utrke za medalje

Rukometaši Slovenije napravili su veliki korak ka polufinalu EURA svladavši u utakmici skupine II u Malmöu Portugal s 29-25 (14-15).
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. siječanj 2020. 18:36

U slovenskom taboru ovaj je okršaj okarakteriziran kao 'utakmica istine'. Na poluvremenu je Portugal vodio 15:14, a sredinom drugog dijela Slovenci su prelomili utakmicu, pobjegli na četiri gola prednosti i istu su uspjeli obraniti.

Slovenci sada na ljestvici imaju šest bodova, isto kao i Norveška koja kasnije igra protiv Islanda. U posljednjem kolu skupine na rasporedu je utakmica Norveške i Slovenije. Portugal je ovim porazom pak ostao bez šanse za plasmanom u polufinale. Senzacija turnira ranije je pobijedila Francuze i Šveđane, ali protiv Slovenije su ostali bez gasa u drugom poluvremenu.

Najefikasniji kod Slovenaca bio je Blaž Janc sa 7 golova, dok su Jure Dolenec i Blaž Makovšek zabili po 6. Portugalce je predvodio Andre Gomes sa 6 golova.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 02:48