Ante Cizmic / CROPIX CROPIX
STRUČNI SUKOMENTATOR SN

UPOZORENJE NAŠEG LEGENDARNOG IGRAČA 'Svaka pametna ekipa koja razumije našu strategiju shvatit će što mi ne volimo. I to se dogodilo protiv Srbije...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. siječanj 2020. 08:58

Utakmicu protiv Srbije analizira stručni sukomentator Sportskih novosti Blaženko Lacković:

Srbija je psihološki bila u utakmici, zato što nije imala ništa puno za izgubiti. To se možda malo i osjetilo. Mi jesmo ušli motivirano, ali svejedno je igračima u podsvijesti bilo ‘’ajmo odraditi, idemo sigurno dalje, vidjet ćemo tko će se odmarati, tko će više igrati’’ i slično. Za nas je psihološka priprema bila otežavajuća, nikad nije jednostavno igrati takve utakmice.

Mislima smo već bili u Beču, i tu vidim razloge naše malo slabije igre. Pobijedili smo na individualnu kvalitetu vratara Šege, on je definitivno bio taj koji nas je čupao, te kapetana Duvnjaka koji je u svega par minuta preokrenuo utakmicu s nekoliko odlično ukradenih lopti. Izašao je pa je opet ušao, žao mi je što je ispalo tako, da ga nismo uspjeli malo više odmoriti.

Zagreb, 251114.
Zabok, Bracak.
Blazenko Lackovic, istaknuti igrac rukometa koji je nedavno ozlijedio tetivu stopala, dobro se oporavlja nakon operacije u bolnici Sveta Katarina.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX
Blaženko Lacković

Protiv Srbije nam se dogodilo ono što sam spomenuo pred dva dana. Svaka pametna ekipa koja razumije našu strategiju, shvatit će da mi ne želimo igru šest na šest, nego lagane golove iz naše jake obrane. Kad imamo malo laganih golova, kao protiv Srbije u prve dvije trećine utakmice, tada imamo problem. To je opet bilo vidljivo u napadu, kao i u utakmici s Crnom Gorom. Na postavljenu zonu nije jednostavno igrati, i to se danas osjetilo.

Još jedna stvar tiče se naše 5-1 obrane. Moramo pripaziti, Srbija je dosta igrala na pivota, zaobilazili su našeg prednjeg, nisu htjeli igru preko njega, nego su odmah išli dva na dva i dosta često pronalazili pivota. Morali bismo imati malo veću gustoću u takvim situacijama.

Što se ostalog tiče, nema se što previše reći, osim istaknuti individualne role Duvnjaka i Šege, ali idemo dalje. Bitno je da se nitko nije ozlijedio. Neki su se umorili malo više nego što su trebali, no nećemo sad tražiti dlaku u jajetu. Pouke svakako treba izvući.

Slijedi drugi krug. Nama navijačima čini se da smo u lakšem dijelu ždrijeba, no dečkima je svaka utakmica teška, svaka donosi stres i novu motivaciju. Treba ići korak po korak, od utakmice do utakmice. Neka se u miru spreme za Austriju, imat će vremena za detaljnu analizu. Austrija je domaćin, ali kako izgledaju tribine u Grazu, mislim da se tako neće osjećati!

Linker
16. travanj 2024 08:05