Ante Cizmic / CROPIX CROPIX
MOTIVIRAO IH RIS

VIDEO: DVORANA U BEČU NIJE BILA POPUNJENA KOCKICAMA KAO DOSAD, ALI SE NAVIJAČI NISU DALI ZBUNITI Popularni Shrek opet je predvodio hrvatske snage

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 20. siječanj 2020. 18:25

Radni je dan, utakmica u četiri popodne, jako nezgodan termin za veliki posjet. Osjetilo se to i na tribinama koje prvi put nisu bile pune na našoj utakmici na ovom Euru. Punile su se kako je utakmica prolazila.

No, to ne znači da nismo imali podršku jer naše su zastave bile poslagane posvuda po dvorani, a predvodio ih je već poznati Shrek. Klasična okupljališta oko dvorane bila su puna.

Nije bukom dočekan izlazak reprezentacije na teren, ali kada je službeni moderator prozvao navijače Hrvatske, odmah je krenulo "Hoćemo pobjedu". Nema zezanja.

Busovača, Ludbreg, Petrinja, Imotski i tradicionalno uz njega Imocki, pa Posušje, Bugojno, Odžak, pa Kara i Mara, voli vas Mostar - pisalo je po tribinama. Razumni glas je rekao:

- Radi se do 5 sati, polako, stići će ljudi, mi i tako igramo bolje drugo poluvrijeme.

Jasno, znaju ljudi. Ne daju se zbuniti. I bi tako, polako se dvorana punila, iako su Nijemci kasnili jer njihov je tim igrao tek od 20 sati, a ulaznice su dnevne.

Skupina čeških navijača u jednom se trenutku razgalila, a navijanjem su pokrenuli i naše koji su se u prvom dijelu tradicionalno odmarali. Dobro je što su prepoznali trenutak jer je mladim momcima koji su bili na terenu jako trebao taj osjećaj, tim prije jer tako bitnu utakmicu u ovoj postavi još nikad nisu igrali.

U jednom je trenutku među navijače uletjela i maskota prvenstva, ris, pa ih je to dodatno motiviralo na glasnost. Izvukli su utakmicu, što bi se reklo, iako u ponedjeljak u 16 nije bilo pravo vrijeme.

Linker
23. travanj 2024 23:32