Denis LOVROVIC / AFP)
DENIS LOVROVIC AFP

SREBRO ZLATNOG SJAJA

VIDEO: HRVATSKA DOSTOJNO DOČEKALA SVOJE JUNAKE Velika rukometna fešta na Trgu Bana Jelačića, pogledajte što je Zagreb pripremio Duvnjaku i društvu

AUTOR:
  • Sportske Novosti,
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 27.01.2020. u 11:12

 • Desetak tisuća navijača dočekalo je po hladnom i maglovitom vremenu na Trgu bana Jelačića hrvatsku mušku rukometnu reprezentaciju koja je u nedjelju osvojila srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u Stockholmu.

  Prigodni program na glavnom zagrebačkom trgu započeo je oko 11 sati, navijače su zabavljali Zaprešić Boysi, a kada su se iza 12.30 sati na pozornici pojavili igrači i stručni stožer uslijedilo je veliko oduševljenje među okupljenima kojima se prvi obratio izbornik Lino Červar.

  "Ponosan sam da sam sa strašću i neizmjernom ljubavi vodio našu reprezentaciju. Zahvalan sam svim generacijama i ovoj reprezentaciji koja je pokazala nevjerojatno zajedništvo. Radujem se da ovdje vidim puno djece i puno mladeži. Zato govorim, roditelji vodite svoju djecu i pomognite im kad im je teško. A molim i djecu za beskrajnu zahvalnost prema svojim roditeljima da im znate reći hvala. I nema toga koji će nam uzeti obitelj, obitelj je kolijevka života. I ovi dečki su pokazali kako se bori kad je najteže. Ovi dečki su pokazali kako se bori za svoju domovinu i kako se voli rukomet. Nama treba zajedništvo koje nemamo, a treba nam svaki dan! Kako bismo krenuli naprijed samo treba poštivati univerzalne vrijednosti, a to su istina, pravednost i ljubav", rječit je bio Červar.

  Igor Karačić, koji je izabran u idealnu postavu turnira izjavio je kako je nakon ovakvog dočeka u Zagrebu ispunio ponos.

  "Jedino što mogu reći je da sam preponosan na vas, hvala u ime cijele reprezentacije. Bili smo tužni nakon poraza u finalu, ali sada smo presretni jer vidimo da smo napravili nešto veliko za naš mali hrvatski narod. Dali smo sve od sebe, naši navijači su nam bili veliki vjetar u leđa. Reprezentacija je svih 20-ak dana disala kao jedna obitelj, a u finalu su odlučivale sitnice", izjavio je Karačić.

  Kapetan reprezentacije i najkorisniji igrač EP-a Domagoj Duvnjak bio je kratak.

  "Ja nisam govornik kao Lino i Igor, samo ću reći: Ova medalja je vaša medalja. Žao mi što ste se morali nervirati, ali dao Bog da se vi uvijek tako nervirate, a mi donesemo medalju doma. Nadamo se da ovo nije zadnji doček", kazao je Duvnjak.

  Igračima se na pozornici pridružio i poznati pjevač Mate Bulić koji je s njima otpjevao nekoliko svojih hitova te najavio još jedan doček u Mostaru koji će se tijekom večeri prirediti sedmorici igrača iz Hercegovine.

   

  13:15 Mikrofon je potom uzeo Domagoj Duvnjak: "Ja nisam govornik kao Lino, ali ispričavam se što ste se morali nervirat. Ali dao Bog da se vi uvijek nervirate i živcirate, a da mi donesemo medalju doma. Od srca vam hvala u ime cijele ekipe. Nadamo se da ovo nije zadnji doček. Jučer smo malo proslavili medalju i imamo vjerojatno i novu himnu".

   

  13:10 "Drage Zagrepčanke i Zagrepčani, ponosan sam da sam sa strašću i neizmjernom ljubavi vodio našu reprezentaciju. Zahvalan sam svim generacijama i ovoj reprezentaciji koja je pokazala nevjerojatno zajedništvo.", rekao je Lino Červar

  Zagreb, 270120. Hotel Panorama. Rukometasi krenuli na docek koji je organiziran na Trgu bana Josipa Jelacica. Na fotografiji: autobus. Foto: Damir Krajac / CROPIX
  Damir Krajac / CROPIX CROPIX
   

  13:05 "Ponosan sam na vas, bili ste veliki vjetar u leđa cijeli turnir, želim vam se zahvaliti. Bili smo tužni poslije poraza, ali kada ovo vidimo, stvarno smo presretni", rekao je Igor Karačić

  12:45 Rukometaši su stigli na Trg! Pjevaju Zaprešić Boysi, razdragani fanovi mašu i pljeskaju našim istinskim junacima...

   

  12:40 "Kad dođeš na Trg i vidiš ovako puno ljudi onda znaš što si napravio. Bili smo tužni, ali ovo je ludilo, Ponavljam da smo jako bili tužni, ali za ovo se živi, za ovakve dočeke. Zahvaljujem navijačima koji su nas bodrili i hvala im puno", rekao je Domagoj Duvnjak za RTL.

  12:31 Srebrni junaci polako se spremaju za feštu, ulaze u autobus i polako kreću prema Trgu bana Jelačića gdje ih čekaju navijači, a oko 12 sati i 30 minuta trebali bi stići na podij.

   

  12:00 Skupilo se nekoliko stotina navijača, sad ih je i oko tisuću na Trgu.

   

  11:25 Zagrebačke mažuretkinje stigle su na Trg i pripremaju se za doček, a nastupit će i Zaprešić Boysi

  Foto: Patrik Mršnik
   

  11:00 Okupljanje navijača na središnjem gradskom trgu počelo je već od 11 sati, a dolazak reprezentacije na Trg bana Jelačića očekuje se u 12.30 sati.

   

  Rukometašima će u 19 sati biti priređen i veliki doček u Mostaru.

  Rezultati by SofaScore
  Iz drugih medija