Ante Cizmic / CROPIX CROPIX
ODLUKA PROTIV ŠPANJOLACA

ZABIO ČESIMA SA ZVUKOM SIRENE PA PORUČIO 'Nama je svejedno na koga ćemo u polufinalu' MLADI AS NAGLASIO 'Jako dobro bi nam došao još jedan takav'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. siječanj 2020. 19:33

Hrvatska rukometna reprezentacija ostvarila je važan cilj i upisala šestu uzastopnu pobjedu na Europskom prvenstvu. Naši su rukometaši bili bolji od reprezentacije Češke rezultatom 22:21, a slavlje je donio sjajni Luka Stepančić pogotkom u posljednjim sekundama susreta.

Lino Červar je protiv Češke odmarao igrače koji su iznijeli glavni teret dosadašnjih utakmica pa u igru uopće nisu ulazili vratar Marin Šego, Luka Cindrić, Igor Karačić i Željko Musa, a kapetan Domagoj Duvnjak ušao je samo kako bi u drugom poluvremenu izveo jedan sedmerac.

Svakako je dobra vijest da je Stepančić pustio ruku i raspucao se u ovoj fazi turnira:

"Ako ćemo igrati svoju igru, nama je svejedno. U drugoj je skupini situacija ionako prekomplicirana tako da nećemo kalkulirati. Nama je zapravo potpuno svejedno. Španjolska je aktualni europski prvak i pobijediti ih bilo bi fenomenalno. Spremit ćemo se za njih i nadamo se pobjedi", kratko, ali odlučno iznio je svoje mišljenje Luka.

21-godišnji Josip Šarac bio je konkretniji i nahvalio je igru svog suigrača:

"Igrali smo odlično, s obzirom na to da je momčad prvi put igrala u ovome sastavu. Uspjeli smo odmoriti važne igrače, a i mi mlađi dobili smo priliku. Osjetili smo i kako je igrati pred ovakvom sjajnom publikom. Važno je i da smo imali Stepančića koji nas je vukao u nastavku, vidimo kako je važno imati takvog šutera u ekipi i koliko nam znači. Nama bi jako dobro došao još jedan takav igrač koji bi povukao kada zapne. Sada slijedi susret protiv Španjolske, mi ćemo se za njih spremiti i onda je sve moguće", poručio je Šarac.

Hrvatska je s osam bodova vodeća na ljestvici, ispred Španjolske koja ima šest bodova i utakmicu manje. Po dva boda imaju Njemačka, Austrija i Bjelorusija, a bez bodova je Češka.

Hrvatski rukometaši posljednju će utakmicu u skupini I odigrati u srijedu (16 sati) protiv Španjolske, u kojoj će se odlučivati o prvome mjestu.

Linker
22. travanj 2024 23:39