Ante Cizmic / CROPIX CROPIX
IZBORNIK DOŠAO NA SVOJE

'ZADNJI PUT SU NAM OTELI POLUFINALE, OVO JE BIO INAT!' LINO ČERVAR PRIZNAO: 'Nasjeli smo na njihovu igru, a imamo mi veliki problem na ovom prvenstvu!

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 18. siječanj 2020. 23:28

Hrvatska je čudesnim preokretom napravila pravi pothvat i pobijedila reprezentaciju Njemačke rezultatom 25:24. Kauboji su ovim rezultatom i matematički osigurali polufinale Europskog prvenstva, a u skupini I odigrat će još susrete protiv Češke i Španjolske.

Unatoč slaboj igri u prvome dijelu, Červarovi su izabranici nadoknadili zaostatak za Nijemcima te u dramatičnoj završnici slavili pred tribinama prepunim hrvatskih navijača.

Izbornik Lino Červar istaknuo je ključne točke u velikom slavlju:

"Prije svega moram se zahvaliti mojim igračima koji su prihvatili moju tezu na poluvremenu da ja ne prihvaćam poraz. Poražen možeš biti samo ako odustaneš. Nijemci su ostvarili veliku prednost, igrali su grubo i mi smo pali na tu njihovu igru. Kasnije smo se pribrali, pojedinci kao Šego su se istaknuli i mi smo se vratili. Vodio sam reprezentaciju na 13 velikih natjecanja, ova momčad ima budućnost i imat će budućnost. Kad je bilo teško, kad je bila kriza, ova je momčad pokazala da ima snagu i da se može vratiti. Nervoza je bila kako na klupi tako i na terenu, a to je bilo zato što smo nasjeli na njihovu igru. A tu su još sedmerci, to je naš veliki problem na prvenstvu... pored još i njihove oštre igre i pored toga što smo konstantno bili iza njih, mi smo se vratili jer smo pokazali mentalnu jakost. Kad smo bili u Grazu, mi smo prvi zadatak ispunili. Sada smo ispunili i drugi. A onda idemo u Stockholm i idemo napraviti rezultat. Eliminirali smo Njemačku, mi smo jedina reprezentacija koja dugi niz godinama ima konstantu, to nitko nema. Kao mala zemlja, kao rukometna zemlja, mi možemo biti ponosni. Sada idem nazvati ženu i djecu da s njima proslavim pobjedu."

Njemački izbornik Christain Prokop izgledao je kao da su mu potonule sve lađe.

"Jako smo razočarani, ali sam ujedno jako ponosan na svoju momčad koja je odigrala odličnu utakmicu. Nismo uspjeli održati svoj ritam do kraja. Na kraju je presudilo i malo sreće u korist Hrvatske. Nije lako izgubiti ovakve utakmice, no čestitam protivniku na velikoj pobjedi".

Da, a mi smo se sjetili lani SP u Njemačkoj. Tada nas Prokop nije baš tako tužan ispratio. Uvijek te sve stigne… Zato, treba zapljeskati Hrvatskoj.

Linker
19. travanj 2024 20:54