Ante Cizmic / CROPIX
GENERACIJA KOJA PIŠE POVIJEST

ZATRESLO SE DO HRVATSKE KAD JE ODIGRAO POTEZ UTAKMICE, A OVO ZVUČI JOŠ JAČE: 'Nikad Hrvatska nije - ma kako dobra bila - napravila ovo što smo mi!'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 19. siječanj 2020. 00:38

Kakav rat, kakav triler u završnici, kakav neviđeni rasplet utakmice u Beču! "Krvavih koljena" napustili su naši igrači teren bečkog Stadthallea, ali nisu ga napustili na koljenima, izašli su s njega ponosno "u viktoriju" uzdignutih ruku. Sreća je bila nemjerljiva, mogla se opipati u miks-zoni kroz koju su prolazili kroz špalir također razdraganih novinara.

- Očekivali smo tako tešku utakmicu, no niti u snu nismo se nadali takvom raspletu. LOše smo započeli utakmicu, nismo bili pravi, no uspjeli smo pokazati pravo lice u drugom poluvremenu. Čekali smo, čekali, znali smo da mora doći i naših pet minuta i dočekali smo ih u dramatičnoj završnici. Tukli su nas, uzvraćali smo im, bio je to pravi mali rat, rekao je Luka Cindrić nakon velike pobjede.

Marin Šego, nažalost, nije imao svoj dan, sakupio je samo četiri obrane (Ašanin dodao jednu), no obranio je onu ključnu, udarac koji je zaustavio na semaforu je "zaključao kombinaciju" 25-24:

- Nismo dobro ušli u utakmicu, mučili smo se do samog kraja, no na kraju nas je sreća ipak pomazila i nagradila našu hrabrost. NIje mi baš najbolje išlo, a onda sam na kraju sam sebi rekao - daj obrani tu jednu, onu najvažniju i tako se dogodilo. Skinuo sam je onako poluvisoko, rukome i sreći nije bilo kraja. Sad se moramo odmoriti i spremiti za ono najvažnije za što smo se izborili, za veliko polufinale. Nikad nam se nije dogodilo tako nešto, nikad reprezentacija nije - ma kako dobra bila - izborila polufinale dvije utakmice prije kraja skupine, govorio je Marin Šego.

Bec, 180120.
Rukometno Europsko prvenstvo izmedju Hrvatske i Njemacke, skupina 1.
Na fotografiji: slavlje Hrvata.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX CROPIX

U zaključku je ipak prozborio riječ-dvije o završnici u Švedskoj:

- Ispali su oni na papiru najjači, ostali su Norveška, Slovenija, Portugal...Sve su to dobre reprezentacije, vidjet ćemo kako će se na kraju sve završiti u toj drugoj skupini, ali nama je svejedno...

Ilija Brozović je u momčad uvršten kao četvrti pivot uz Marića, Musu i Šipića. Čim je ušao potvrdio je zašto je došao, njegovim ulaskom rezultat je okrenut. Ne strogo njegovom zaslugom, ali tako je bilo:

- Dali smo zadnji atom snage za ovu pobjedu, svi smo umrli na terenu. Bilo je svakavih turnira do sada, no ovako se nešto nije dogodilo. Presretni smo...

David Mandić opet je imao najveću minutažu od svih naših igrača. Opet je vukao od početka do kraja s ukupno odigranih 59 minuta i 17 sekundi. Puno i za mladića punog snage kao što je on:

- Na početku smo srljali, Duvnjak nas je smirivao, ali smo podlegli atmosferi. Srećom, u drugom smo poluvremenu okrenuli stvari, a već smo bili "na konopcima". Prijelomni je trenutak bio onaj kad smo ih natjerali na dva istovremena isključenja kad je Karačić zabio jedan od svojih sedam golova...

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 11:52