Ante Cizmic / CROPIX CROPIX
NAKLON IZBORNIKU

ZAVRŠNO OBRAĆANJE IGORA KARAČIĆA 'Svaka čast Červaru. Ili ga voliš ili ga ne voliš, ali on je zaista najtrofejniji trener i mi ga iznimno cijenimo'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. siječanj 2020. 01:04

Hrvatski su rukometaši u velikom finalu Europskog prvenstva izgubili od Španjolske s 22:20. Nakon epske polufinalne bitke s Norvežanima, Kauboji nisu smogli snage naći način kako pobijediti moćnu Furiju. Neutješni su bili rukometaši nakon susreta jer nisu uspjeli osvojiti trofej koji bi obilježio jednu generaciju - naslov europskog prvaka.

Igor Karačić izabran je u idealnu sedmorku Eura, ali ipak su prevladale emocije pod utjecajem poraza u finalu:

"Na početku ne znam što reći osim da smo ostavili srce na terenu, dali smo sve od sebe. Idemo dalje, imamo kvalifikacije za Olimpijadu. Htjeli smo izbjeći to sve, ali možda nas je utakmica s Norvežanima izmorila. Griješili smo, ali to je sport i jako je malo nedostajalo. Svi smo plakali, Šego neutješno plače, ali ja znam da su ovo sve zlatni dečki, ovo su sve pobjednici. Trebamo to sa zadovoljstvom gledati i ići dalje. Bilo bi lijepo da svi zajedno proslavimo, imamo tako malu državu, a ovo je zaista velik uspjeh. Što se Červara tiče, mogu samo reći svaka mu čast. Ili ga voliš ili ga ne voliš, ali on je zaista najtrofejniji trener i mi ga iznimno cijenimo."

Jedan od boljih pojedinaca bio je Luka Stepančić koji je praktički sam 'vukao' momčad na poziciji desnog vanjskog:

"Tužni smo, neću reći razočarani. Treba im čestitati, bili su bolji, u odlučujućim trenucima bili su bolji od nas. Bilo je nekih situacija u kojima je moglo otići na našu, ali otišlo je na njihovu stranu, na kraju se sada oni vesele, isto kako smo se i mi veselili protiv Norvežana. Mi smo bili motivirani na početku prvenstva, a kako je prvenstvo išlo dalje, tako je i kod nas euforija rasla. Žao mi je ove sjajne publike koja nas je pratila i bodrila, najviše mi je žao zbog njih. Srebro nam je oko vrata i moramo biti ponosni, sutra će nam biti lakše, ali sad mora proći neko vrijeme... hvala svima koji su bili cijelo vrijeme uz nas!", zaključio je Stepančić.

I dobri duh reprezentacije Željko Musa praktički je bio bez riječi:

"Moramo biti sretni zbog srebra. Prije prvenstva nitko to nije niti očekivao. Dali smo sve od sebe, imali smo manje sreće od Španjolaca... ja sam sretan što sam bio dio ovoga kolektiva. Ne znam, i sretan sam i tužan. Za tjedan dana reći ćemo da smo napravili velik rezultat, ali sada su emocije pomiješane. Hvala ovim navijačima koji su nas pratili tijekom cijelog turnira."

Luka Cindrić igrao je ozlijeđen cijelo prvenstvo i mnogo nam je nedostajala njegova igra:

"Bila je izuzetno teška utakmica, potrošili smo se protiv Norveške. Dali smo sve od sebe, od prvog do zadnjeg. Mislim da nas je tijekom cijelog turnira krasio timski duh i zajedništvo koje druge momčadi nisu imale. Znali smo od početka da moramo stvoriti takvu atmosferu, a tu su navijači odigrali veliku ulogu, imali smo fenomenalnu podršku i bilo je to nevjerojatno iskustvo.", poručio je Luka.

Linker
25. travanj 2024 10:27