CROPIX
SUMORAN DOČEK

RUKOMETAŠI SE BEZ MEDALJE VRATILI U HRVATSKU, BABIĆ 'ZBRISAO', BALIĆ PORUČIO: 'Naravno da je svima teško! Pitajte igrače što su rekli...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. siječanj 2017. 15:58

Hrvatski rukometni reprezentativci i stručni stožer predvođen izbornikom Željkom Babićem vratili su u Hrvatsku sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj. Kauboji su na Pleso stigli redovnom linijom iz Pariza nešto poslije 14 sati, a dočekali su ih novinari i članovi obitelji.

Ovoga puta, nažalost, nije bilo navijača jer ostao je nakon SP-a u Francuskoj pomalo gorak okus zbog dva poraza protiv Norveške i Slovenije, te osvojenog četvrtog mjesta. Je li to možda i pomalo nezasluženo, pokazat će vrijeme.

Izbornik Babić nije želio komentirati rezultat na SP-u, samo je projurio pored novinara, a posao je ovoga puta odradio koordinator Ivano Balić.

- Teško je - priznao je Ivano.

- Ali, ponosan sam na dečke kako su igrali cijeli turnir, kako su se borili i trudili. Na kraju je to nesretno četvrto mjesto, ali mislim da s rezultatom trebamo biti zadovoljni.

Svejedno, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac odmah po porazu od Slovenaca sazvao je hitnu sjednicu Upravnog odbora HRS-a sa samo jednom točkom "odlučivanje o povjerenju izborniku Željku Babiću, koordinatoru Ivanu Baliću i stručnom stožeru hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije". Očekuje li Ivano da bi mogao biti smijenjen?

- To nije pitanje za mene. Ne znam očekujem li ili ne. To je danas i u kad budete vi znali što je odlučeno, znat ću i ja.

Smatra li se odgovornim za rezultat u Francuskoj?

- Naravno i ja sam odgovoran za rezultat.

Sigurno je dosta razgovarao s igračima u nedjelju i danas. Kakvi su bili tonovi, ni o tome nije htio.

- Trebate pitati igrače što su oni rekli i što oni misle. Stožer i igrači znaju što je bilo tamo. Ja se neću braniti jer nemam što braniti - poručio je Ivano Balić.

A igrači su ovoga puta podržali izbornika, dan uoči sjednice Upravnog odbora HRS-a na kojoj će se odlučivati o povjerenju Željku Babiću.

'- U dobrom sam emotivnom stanju. Normalno, uvijek se prisjetiš tih trenutaka, ali bude to prošlo. Nas igrače nitko nije pitao ništa vezano za Babića, moje osobno mišljenje je da mu dajem punu podršku. Mislim da je ovo bio jako dobar rezultat. Da je ušao taj penal, danas ne bi govorili o tome - rekao je Zlatko Horvat.

Linker
25. travanj 2024 11:54