Men's Handball - Spain v Macedonia - 2017 Men's World Championship Main Round - Group B - Arenes de Metz, Metz, France - 18/01/17 - Macedonia's head coach Cervar Lino reacts. REUTERS/Vincent Kessler
REUTERS/Vincent Kessler

PRIPREME ZA EURO

RUKOMETAŠI ZAVRŠILI S PRIPREMEMA U POREČU Červar zaključio: 'Nositi dres s grbom je velika privilegija, biti igrač reprezentacije nije za svakoga'

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 07.05.2017. u 13:36

 • Hrvatska rukometna reprezentacija završila je u nedjelju prvi dio priprema pod vodstvom izbornika Line Červara u Poreču.

  Od početnih 31 igrača na popisu do kraja priprema u Poreču bilo je 27 imena nakon što je Alen Blažević otkazao zbog ozljede, Željko Musa u dogovoru propustio pripreme, a Josip Šarac i Josip Božić Pavletić zbog bolesti i ozljede napustili Poreč.

  "Bila je ovo prva provjera igrača i potencijala koji imam ispred sebe za moju viziju igre. Drugo, pokušao sam upoznati igrače s načinom rada kako ćemo raditi sve do početka Eura. Upoznao sam ih s asistentima kojih je možda velik broj, ali mogli su svi vidjeti kako je sve točno proračunato i da svatko radi svoj dio posla. Radimo takav način treninga koji bi prema mom sudu i uvjerenju mogao pomoći napretku svih igrača iako smo malo vremena zajedno", kazao je Lino Červar koji je zadovoljan priveo pripreme kraju.

  Zagreb, 290417.
Konferencija za novinare rukometne reprezentacije na celu s novim izbornikom Linom Cervarom.
Na fotografiji: Lino Cervar.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
  Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
   

  Izbornik je pozvao i sve navijače da već sada krenu biti potpora reprezentaciji i da na vrijeme kupe ulaznice za Europsko prvenstvo kako bi u Splitu i Zagrebu mogli svojim navijanjem nositi reprezentaciju do pobjeda.

  "Najbolja poruka na ovom Europskom prvenstvu bit će ta moć zbližavanja ljudi. Ne bih nikako htio da se reprezentacija svojata, već da zaista svi građani budu uz nas. Šaljem poruku navijačima da se što prije rasprodaju dvorane i da kupe ulaznice kako bi mogli biti uz nas. Moramo biti naoružani borbenošću i odgovornošću jer smo uvijek bili miljenici navijača. Želim da se sve dvorane za EP rasprodaju jer će ovo biti najjače Europsko prvenstvo ikada. Želim da ova generacija napravi veliki uspjeh. Vjerujem da će građani u Splitu i Zagrebu cijeniti našu borbu. Pozitivno gledam na sve i moram biti optimist jer samo tako možemo doći do rezultata", dodao je.

  Zagreb, 111016.
Stadion NK Rudes.
Sportska dvorana Sutinska vrela.
SEHA Gazprom League, utakmica Zagreb PPD - Metalurg Skopje.
Na fotografiji: Lino Cervar.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
  Foto: Damir Krajac / CROPIX
   

  Uz velik broj igrača koji su bili na prvim pripremama uvijek se spominju i dodatna imena koja bi se mogla priključiti momčadi, a Červar je na tu temu istaknuo koji su kriteriji za nositi hrvatski dres.

  "Uvijek sam bio stava da je igrati za reprezentaciju najveći sportski uspjeh koji je iznad svih klupskih uspjeha. Nositi dres s grbom je velika privilegija, ali i odgovornost. Zato nije svejedno tko igra u reprezentaciji. Moraju igrati zaista posebni igrači koji imaju nešto više od nekih drugih sportaša. To se pokazalo u svim sportovima. Reprezentacija je strukturirana tako da tu ne igraju pojedinci koji su na neki način kupljeni, već oni koji su dobrovoljno pristupili momčadi zbog svojih uvjerenja i biti igrač reprezentacije nije za svakoga. I to će uvijek biti moj kriterij za sastavljanje reprezentacije", kazao je Červar, naglasivši kako je jedan od njegovih ciljeva i izgradnja rukometnog doma koji toliko nedostaje našem rukometu, najtrofejnijem momčadskom sportu.