Ronald Gorsic / Hanza Media / CROPIX
KOMENTATOR RTL-A

SJAJNI BIVŠI REPREZENTATIVAC HRVATSKE NASMIJAO PROGNOZOM ZA SP 'Lakše je pogoditi Eurojackpot nego naš plasman'

Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 11. siječanj 2017. 14:36

Ovo mu je već treća akcija komentatorskog posla na RTL-u.

- Lijepo je, uključen sam i dalje u rukomet, uz reprezentaciju sam, makar i na ovaj način. Iako nije lako... - odmah će okrenuti priču Mirza Džomba, jedan od ponajboljih rukometaša koje je hrvatska dala i koji će zajedno s kolegom Špremom komentirali utakmice naših Kauboja na SP-u, iz zagrebačkog studija.

Zašto nije lako, pa ne igrate više?

- Jer koji put moram biti i strog kritičar, ‘pljuvati’ po nekima, ali to jer dio posla i nadam se da svi shvaćaju da je to dobronamjerno.

Je li bilo u dosadašnjim akcijama uvrijeđenih?

- Ne znam, meni osobno nitko nije ništa zamjerio, ali vjerujem da je bilo i onih koju su se uvrijedili i koji su mi rogoborili iza leđa.

Kako ocjenjujete naše šanse na ovom SP-u? Karma naših rukometaša je da se sa svakog prvenstva moraju vratiti s medaljom jer inače ništa drugo ne vrijedi.

- Tako i mora biti, moramo na svakom prvenstvu ići na medalju, jer je rukomet naš nacionalni sport. Moje je mišljenje da ova reprezentacija ima kvalitetu, ali da li i za medalju, to je veliko pitanje. Lakše je po meni pogoditi Eurojackpot negoli na to odgovoriti. Činjenica je da smo ovaj put, a to se ne spominje često, najviše mijenjali što se sastava tiče. Nedostaje nam pet igrača iz skoro prve postave, Čupić, Kopljar, Slišković, Alilović i Karačić, a Marić kao prvi pivot je ozlijeđen. Ja mislim da ovi mladi dečki imaju kvalitetu, samo je bitno mogu li to ponavljati u kontinuitetu. Ne sumnjam da će svaki od njih odigrati jednu-dvije vrhunske partije, ali mogu li to odraditi u kontinuitetu? I to leži ključ pitanja što možemo napraviti na ovom SP-u. Ja bih se sada odmah mogao kladiti na 3-4 igrača, ali da ih ne imenujem, koji će to odraditi kako treba, ali ostali - ostali će se morati dokazati.

Ždrijeb?

- Ždrijeb nam je odličan, savršen, a potencijalna ‘bomba’ nas može očekivati u osmini finala, Švedska ili Katar, ja to tako prognoziram. Moje je mišljenje da ćemo se u zadnjem kolu boriti s Njemačkom za prvo mjesto. A dalje, sve je to Eurojackpot.

Linker
27. travanj 2024 05:52