Coach Slavko Goluza of Croatia reacts during their quarterfinal match of the 24th Men's Handball World Championship against Poland in Doha January 28, 2015. REUTERS/Fadi Al-Assaad (QATAR - Tags: SPORT HANDBALL)
REUTERS/Fadi Al-Assaad / REUTERS

BEZ PRODUŽETAKA

SKANDAL NA EUROPSKOJ RUKOMETNOJ UTAKMICI Goluža još ne zna protivnika jer delegat nije znao pravila! EHF plaća Islanđanima i Rusima da ponove - penale

AUTOR:
  • Kristina Leovac

 • OBJAVLJENO:
 • 21.10.2017. u 11:23

 • Bizarna situacija dogodila se protekle nedjelje u 2. kolu EHF kupa. Nakon što je u prvoj utakmici Hafnarfjordur na Islandu slavio protiv St. Peterburga 32:27, u uzvratu su Rusi slavili identičnim rezultatom. Delegat utakmice, Finac Kurt Roger Sjölund odredio je da se igra produžetak, u kojem je St. Petersburg pobijedio 37:33, što je bila za gol manja razlika, nego ona kojom je Hafnarfjordur slavio u prvoj utakmici i delegat je pobjedu dodijelio Islanđanima.

  Rusi su uložili žalbu Europskoj rukometnoj federaciji, a onda je došla odluka u kojoj stoji da je delegat pogriješio. Naime, pravilo kaže da se ako su ekipe u obje utakmice pobijedile istim rezultatom, ne igra produžetak, nego se prolaz u sljedeće kolo natjecanja traži kroz sedmerce.

  “Rezultat iz produžetka će biti poništen i EHF će osigurati da ove dvije ekipe dobiju priliku odraditi posao po pravilima. Pobjednika će odlučiti sedmerci kako nalaže pravilo, a sve troškove vezane za novi susret i pucanje sedmeraca snosit će EHF”, stoji u priopćenju.

  Bit će to najkraća rukometna utakmica, a pobjednika u 3. kolu čeka Tatran Prešov bivšeg hrvatskog izbornika Slavka Goluže.