CROPIX
NAJTEŽI PORAZ

SNIMKA GA JE DOTUKLA: OGORČENI VESELIN VUJOVIĆ ŠOKIRAO NAJAVOM 'Iskreno razmišljam da završim karijeru! Zašto bih ja ugrožavao svoje zdravlje?'

BIJES KOD SUSJEDA Nakon što su ispustili bitne bodove protiv Makedonaca, Slovenci vrlo ljutiti i tužni napustili Arenu, a crnogorskog stručnjaka na njihovoj klupi i dan kasnije najviše su mučile sudačke pogreške
Piše: Edi DžindoObjavljeno: 15. siječanj 2018. 20:16

Suci, ozljede igrača, loš dan, ili pak bolji protivnik, danas je zaista nebitno. S koje god strane priče se pogleda, Slovenci u drugo kolo ulaze s tijesnim porazom od Makedonije (25:24) u do kraja napetoj utakmici u zagrebačkoj Areni. Igra Slovenaca nije bila ni blizu razine na kojoj smo ih navikli gledati barem u posljednjih godinu dana.

Mnogi će to pripisati ozljedama bitnih slovenskih karika kao što su Jure Dolenec, Matej Gaber, Niko Medved i David Miklavčič, no, takva momčad još u svojoj sedmorci ima moćne igrače poput Marguča, Kavtičnika, Janca, Zarabeca i Blagotinšeka te je i dalje po igračkoj kvaliteti barem za klasu iznad Makedonaca koji bi, da nije bilo fenomenalne predstave vratara PPD Zagreba Matevža Skoka (14 obrana), vrlo vjerojatno slavili i s više pogodaka razlike.

Skokovo spašavanje

- Nismo stajali dobro u obrani, spašavao nas je Skok na golu, a u napadu često nismo imali ideja. Iako smo u prvom poluvremenu bili bolji rezultatski, rekao bih da smo bolji prema naprijed bili u drugom dijelu. Bila je to čvrsta utakmica, ali, eto, moramo još puno toga popraviti do iduće - kazao je slovenski pivot Blaž Blagotinšek, koji je svoje nišanske sprave namjestio tek u posljednjih deset minuta susreta, kad je postigao tri pogotka.

Zeljko Hajidnjak / CROPIX
CROPIX

Nije ova igra naših susjeda nipošto oduševila izbornika selekcije te bivšeg trenera Zagreba Veselina Vujovića, koji je u svojem prepoznatljivom stilu ljutito reagirao nakon susreta.

- Odmah nakon ždrijeba pretpostavio sam se da će to biti utakmica u kojoj nećemo znati što učiniti. U prvom dijelu smo imali nekoliko mogućnosti odlijepiti se na četiri razlike, ali onda su suci počeli izmišljati probijanja i isključenja, koja apsolutno nitko u dvorani nije vidio. Ali i mi smo bili bezidejni, na nekim pozicijama zaista nismo mogli ništa, imali smo i tehničke pogreške. Takve stvari se na natjecanju ovakvog tipa ne smiju događati - ipak je realno na kraju rekao Vujović, koji je odmah najavio susret s braniteljima naslova Njemačkom, koji je na rasporedu danas u 18.15.

- Imamo to što imamo. Nikad ne kukam, situacija je takva kakva je. Probat ćemo, naravno, neke stvari promijeniti. Dobijemo Nijemce, pa dobijemo Crnogorce i tako si napravimo neki karambol, u kojem možemo iskoristiti više - kazao je bivši strateg Zagreba.

Triput gledao snimku

Teško je bilo izborniku susjedne nam zemlje u mix-zoni nakon utakmice. Poraz su, na nezadovoljstvo Crnogorca, zasjenila pitanja novinara oko situacije s Domagojem Duvnjakom, o čemu je Vujović čak uspio sklopiti koju rečenicu ustvrdivši da “Hrvatska to može”, no, kap koja je prelila čašu je bilo pitanje jednog od slovenskih novinara, kojeg je zanimalo zašto najbolji slovenski pojedinac iz susreta Matevž Skok nije došao pred novinare.

- Mislite da vam ja mogu odgovoriti na to? Mislite li da sam mađioničar? - ljutito je odgovorio Vujović.

Ni nedjelja nije donijela bolje raspoloženje Vujoviću. I dalje su mu veliki grč u želuci stvarali suci Din i Dinu.

- Utakmicu protiv Makedonije sam triput pogledao. Prvi put odmah nakon utakmice, drugi put u nedjelju ujutro i treći put prije treninga. Prilikom analize sam bio jako objektivan, ali sam usprkos tome, pronašao 19 pogrešaka na našu štetu - rekao je Vujović slovenskim novinarima u nedjelju i nastavio:

- Suci su nas oštetili. Da se to dogodilo velikim reprezentacijama kao što su Francuska, Njemačka ili Danska, bio bi to velik skandal. Mi smo, na našu veliku žalost, u takvom položaju da moramo spustiti glavu i reći da smo mali narod, naša je reprezentacija jako simpatična, a Vujovićeve su izjave obična glupost.

Suci, ali i dugogodišnje borbe, i to uzaludne, da nešto promijeni iscrpile su Vujovića, koji je čak najavio povlačenje s trenerske klupe:

- Iskreno razmišljam da nakon završetka ovog ciklusa završim trenersku karijeru. Razočaran sam, posao je vrlo stresan, zašto bih ja ugrožavao svoje zdravlje?

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 15:37