HRS
DRAŽEN PINEVIĆ IZ FRANCUSKE

SPORTSKE NOVOSTI UZ HRVATSKU U FRANCUSKOJ Problemima nema kraja, ali osmijeh je napokon na licu: Duvnjak opuštao Stipu koji ne smije kašljati

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 11. siječanj 2017. 21:20

Pariz u srijedu uopće nije izgledao kao grad svjetla. Padala je kiša i bilo je mrko, na sreću, trajalo je kratko jer Pariz nije bio konačna destinacija. Sto i pedeset kilometara prema Normandiji pojavilo se sunce, a pojavili su se i naši rukometaši u rouenskom hotelu Marcure, koji nije baš neka ekskluziva, što pokazuje i podatak da su Saudijci predložili da nadodaju novca u potrazi za boljim. No, to je Francuska, jednostavno se treba priviknuti. Pravilo broj 1 SP-a je što manje potrošiti, što više zaraditi. I odmah na prvom koraku sve je bilo jasno.

Krenulo se iz Zagreba, u grozno hladno jutro sa -14, došlo se u Rouen u kojem je bilo +8, ugodno, malo oblačno, ali sasvim pristojno u odnosu prema onome što imamo kod nas proteklih dana.

Društvo malo umorno, ali pristojno raspoloženo, neki su spavali, neki čitali, uglavnom, prošlo je brzo i ekspresno se išlo u autobus koji vozi za Rouen. Poseban trak na Charles de Gaulleu, poseban tretman za "handball family", to je bilo OK.

Rouen je grad od stotinjak tisuća stanovnika, poznat po piscu realistu Gustaveu Flaubertu i njegovoj Madame Bovary i nogometašu Davidu Trezeguetu... Živi na plovnoj Seine, recimo, uobičajeno francuski. Nije neka ekskluziva i da nema rukometa, teško da bismo ovdje došli.

Kindarena djeluje eksluzivnije, zdanje je relativno novo, uobičajeno za ove prilike malo izvan grada. U njega često navrati i francuska reprezentacija, pa se tako domaćin zainteresirao te dobio i SP kao nikad prije.

Stanje u našoj reprezentaciji je OK. Nitko ne šepa, ne kuka. Malo su plakali zbog kratkoće vremena, malo zbog ozljeda, no, od četvrtka, kad dođe Saudijska Arabija, sve se zaboravlja.

- Bio sam na snimanju. Udarac je bio popriličan, ali nije na mjestu na kojem se ne da istrpjeti. Malo probada kod kašljanja, ali bit će sve OK - kaže kao i uvijek optimistični Stipe Mandalinić.

I Duvnjak se počeo smijuljiti, opuštao je prenapetog Stipu, a zategnute lože Stepančića i Mamića su, kako njih dvojica kažu, u dobrom stanju i neće biti problema za prvi nastup.

Trenirali su u srijedu od 18.00, u četvrtak će od 15.00 sati. Trenutačno ih je 17, no, kako su tri vratara u toj brojci, jasno je da će jedan morati ostati vani. Po svemu viđenom posljednjih dana to će biti Ivan Pešić, no, situacija nije čista jer da jest, onda bi u Rouenu bila dvojica, a ne trojica. Hoće li se dvojbe pretvoriti u strah ili dodatni motiv, pokazat će start turnira jer nakon Saudijaca slijedi odmah dan poslije i Mađarska.

HRS

Luka Stepančić je kao kod kuće u Francuskoj, igra inače u pariškom PSG-u i kaže:

- Mislim da svi jedva čekamo da počne turnir. Imali smo problema, ali ti problemi će, nadam se, do četvrtka, petka nestati i sudeći po atmosferi, imamo razloga za optimizam.

Izbornik Babić bio je šutljiv. Luka Cindrić prespavao je put pa su ga malo zezali da je bolje da se naspava sad nego kada počne turnir. Pa su ga malo zezali oko gazde Samsonjenka, izbora u Makedoniji i u vezi s tim Vardara, no, on je to stoički podnio. Najglasniji je, vjerovali ili ne, bio Ivano Balić, što je svakako dobra vijest.

Da, pred hotel Marcure u Rouenu stigla je i jedna francuska kamera. Ipak dolazi najveći "neprijatelj". No, nekog ekstra presinga ipak nema, kao da ne vjeruju da ćemo se vidjeti u Parizu...

Linker
26. travanj 2024 10:37