LIGA PRVAKA

SPORTSKE NOVOSTI VAS VODE NA SPEKTAKL U ARENU! Zagreb mora pobijediti ako želi ostati u igri za prolaz dalje, Vujović: Treba nam jedan veliki trijumf!

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 21. veljača 2020. 13:44

Nije gotova Liga prvaka. Nije čak ni PPD Zagreb izgubio baš sve šanse za prolaz, iako su iste svedene na minimum minimuma. Za njih bi trebalo dobiti doma Aalborg u subotu i onda PSG u Parizu sljedeći vikend te da Celje ne uspije preživjeti doma Barcelonu i vani Flensburg.

No, realno u Zagrebu nitko tako ne razmišlja, svjesni su da je riječ o gotovo pa nemogućoj misiji, ali to nikako ne znači da se predaju. Dapače, poseban izazov je Aalborg koji u subotu dolazi u Arenu, jer pobjeda u Ligi prvaka uvijek dobro dođe za opće stanje, a posebno u situaciji u kojoj je Zagreb. A daj Bože da odluka bude u Parizu, iako to nije realna odluka...

Čeka nas težak posao

Aalborg je najveće iznenađenje Lige prvaka ove sezone. Jedini koji je očekivani poredak uspio promijeniti i doći ispred Flensburga. Usto, Zagreb je teško stradao u Aalborgu u 3. kolu ove sezone i izgubio čak 10 razlike, što je bila kap koja se prelila preko čaše Branka Tamšea. Veselin Vujović tada je preuzeo momčad, malo se uspio pomaknuti, ali ne značajno, no u subotu će imati priliku popraviti barem dojam protiv Aalborga.

Vuja se nikad ne predaje, najmanje ne Dancima, iako o Aalborgu ima vrlo dobro mišljenje.

- Tvrdim da su s obzirom na kadar igrači prikazali najbolji rukomet i igraju najljepše u našoj skupini. Imaju odličan sustav igre, nisu slični Flensburgu iako im je skandinavski naglasak jednak. Imaju odličan protok lopte, odličnog srednjaka Smarassona, pa brzog i odličnog šutera Ellebacka, obranu u kojoj je njihov lider Möllgaard, igrač velikog iskustva. Tu su odlični vratari, za mene posebno Saeveras. Tehnički su vrlo jaki i mislim da nas čeka težak posao. Pomaknuli smo se, bolji smo, protiv Flensburga smo izgledali dobro i nadam se da će se trend rasta nastaviti.

U Barceloni nije bilo lako.

- Iskreno, mislim da se moglo napraviti puno više, žao mi je što nisam bio na klupi i što sam za kaznu doznao na aerodromu u Frankfurtu. Mi smo u Barci startali u utakmicu na 100 metara davši Barci 50 metara prednosti, a to je onda nemoguće stizati. No, većinu utakmice bili smo ravnopravni, borili se i uspjeli se nositi s vrlo jakim protivnikom. Igrali smo.

Hoćete li protiv Aalborga biti kompletniji?

- Nisam još odlučio. Josip Božić Pavletić trenira, vratio se, hoće li dobiti šansu s Dancima ili u zadnjem kolu u Parizu, vidjet ću, ali svakako će je dobiti, jer se mora malo uvesti za utakmice protiv Tatrana u SEHA ligi, u četvrtfinalu. Njegove su mogućnosti u svakom slučaju naš veliki plus, posebno u smislu brže igre koju želimo.

Nije idealno, ali...

Hoćemo li vidjeti Kineze?

- Ovaj put ne, jer se pripremaju za osminu finala SEHA lige protiv Meškova, pa nije bilo smisla uzeti ih. Inače, zadovoljan sam njihovim nastupom u Barceloni, vratar vrlo dobar, ljevak s malo previše respekta, malo manje čvrstine nego što treba, zanimljive snage, brzine i visine.

Veći su problem velike oscilacije pojedinih igrača. Jedna utakmica super pa tri ništa. Nije to ni dobro ni lako?

- Sad ovo igrača... Možda bi bilo bolje reći članova kluba, da se malo našalim. Reći ću da sam zadovoljan kako su oni mladi to odradili u Barceloni. A što se tiče malo starijih, nikako starih, istina je i to da osciliraju. Istina je da imamo na nekim pozicijama viška igrača, da nemamo mogućnosti koje bi svatko želio imati, ali i da ulazimo u fazu sezone u kojoj će mi svi trebati biti spremni. Zato toliko rotiramo, jer želimo dobiti sve raspoložive snage za završnicu sezone. Svjestan sam da to nije idealno, ali moramo tako.

I kako će biti u subotu?

- Vjerujem, uspješno, uz podršku s tribina koja je protiv Flensburga bila dobra. Znam da nam situacija nije predobra, ali uspijemo li pobijediti Aalborg, a to nam je veliki motiv, imat ćemo priliku igrati za prolaz. Kako god bila mala, ipak je to prilika. Volio bih da se to dogodi. Bit će dobra utakmica, izazov za nas, jer oni su dobili u Flensburgu, u Celju, imali +4 s Parizom šest minuta prije kraja, imali +2 u Szegedu 40 sekundi do kraja, a ja vjerujem da ih mi možemo dobiti. Samo kad bismo trening prenijeli na teren, sve bi bilo drukčije. Ovoj momčadi treba jedna velika pobjeda da bi počela vjerovati u sebe - zaključio je Vujović.

Linker
19. travanj 2024 16:11