Foto: Tom Dubravec / CROPIX
SLIKOVITI NASLOVI

SRPSKI MEDIJI KRITIZIRALI IGRU SVOJE REPREZENTACIJE, ALI I ISTAKLI 'PROVOKACIJE SPLIĆANA' 'Zviždali nam himni, pokazali primitivizam...'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. siječanj 2018. 10:45

Portal B92 start Srbije na Europskom prvenstvu slikovito je opisao naslovom “Nevidljivi golmani, anemična obrana, debakl Srbije!”

“Hrvati su tresli mrežu Srbije kad i kako su željeli, naši su golmani bili praktički nevidljivi, u prvom poluvremenu Cupara je uspio obraniti samo jedan od 15 udaraca. U drugom dijelu Orlovi su igrali solidno u napadu, bekovi su pronalazili put do gola domaćina, prije svih Nenadić i Šešum, uglavnom na individualnu kvalitetu. Ni u jednom trenutku, čak ni u situaciji kada bi se Orlovi primakli na -5, nije bilo sumnje u to da će Hrvatska lako savladati Srbiju pred oko 12.000 navijača”, stoji u tekstu portala B92.

Tabloid Kurir piše da je većina dvorane u Splitu izviždala srpske igrače na predstavljanju te da se himna gotovo nije čula.

“Domaći navijači primitivizam su pokazali i prema svom reprezentativcu Domagoju Duvnjaku, koji ih je uoči utakmice pozvao na korektno navijanje i da ne vrijeđaju igrače Srbije”, ističe Kurir.

Novinar srpskog tabloida napominje da je utakmica odigrana “u neprijateljskoj atmosferi”.

“Počelo je zviždanjem srpskoj himni ‘Bože pravde’, a nastavilo se konstantnim pritiscima s tribina. U paklu splitske Spaladium Arene domaćin prvenstva bio je uvjerljiv, a otpor Orlova slomio je u finišu prvog poluvremena. Hrvati su u nastavku samo uvećavali prednost do maksimalnih plus 10.”

Radio televizija Srbije napominje da je Hrvatska opravdala ulogu favorita i bez velikih problema stigla do prve pobjede na turniru.

“Hrvati su manje griješili i bili raznovrsniji u napadu, što im je na kraju donijelo pobjedu od 10 golova razlike”, objavio je RTS.

I portal Večernjih novosti bavio se događajima oko utakmice te uz nadnaslov “Provokacija Splićana” opisuje ozračje uoči početka.

“Hrvatski navijači zviždali su prilikom intoniranja srpske himne ‘Bože pravde’ prije rukometne utakmice između domaće selekcije i Srbije u Splitu na Europskom prvenstvu. Čim je završila himna, koja se jedva čula tijekom izvođenja, krcatom Spaladium Arenom odjekivalo je ‘Vukovar, Vukovar’.”

Linker
19. travanj 2024 01:38