Goran Sebelic / CROPIX / CROPIX
OKRŠAJ SA ŠPANJOLCIMA

ŠTRLEK ZNA ODAKLE PRIJETI NAJVEĆA OPASNOST 'Moramo napraviti sve da lopta ne dođe do njega! Kad ju primi, nezadrživ je!'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 24. siječanj 2017. 18:46

Naše prvo lijevo krilo, Manuel Štrlek, i jedna od najčvršćih karika u prvaku Europe Kielcu igra s Julenom Aguinagaldeom. Najavio je Štrlek četvrtfinalni obračun Hrvatske i Španjolske na SP-u u Francuskoj.

Mali zastoj protiv Egipta?

- Malo drukčija obrana protivnika, nije bio moj dan, ne može se uvijek biti odličan. I Nijemci su jučer imali problem s Gensheimerom, a teško mogu bez njega. Mi jesmo bez mene.

Danas ćemo svi protiv vašeg suigrača iz Kielca Julena Aguinagaldea?

- On je jedan od najboljih pivota na svijetu. Kad znaš da je u bloku, baciš i znaš da će uhvatiti loptu, tu je kralj i kad je primi, onda je nezadrživ. Dakle, treba je ne primiti.

Kakav je izvan terena?

- Vrlo pozitivan, jedan od glavnih motivatora u momčadi. Privatno, dvoje djece i druga supruga.

Često smo igrali s njima, ali ima i novosti?

- Oba golmana su novost, sjajno brane i ne osjeća se izostanak Šterbika, koji im je bio jako važan. Coralles je jako dobar, ne bi ga PSG potpisao, Perez de Vargas je broj 1 u Barceloni. Novi je i Balaguer na desnom krilu, u sjajnoj je formi.

Što im je forte?

- Dobra obrana, kontre, u napadu do kraja, do pasivnog, na pivota. Jako je teško igrati protiv takvih jer to nema kraja. Treba izdržati, biti koncentriran. Obrana je ključ, igraju drukčije od Nijemaca, spajaju sredinu, pomažu pa nek’ puke nakon 4-5 dodavanja, ako baš mora. Jako čvrsta obrana je to, osnova njihove igre.

Mi se na planu koncentracije dosad nismo baš proslavili?

- Četvrtfinale je uspjeh, cilj koji smo si zacrtali. Kad pobjeđuješ, sve se zaboravlja. I dalje smo u borbi za polufinale.

Linker
20. travanj 2024 12:48