Ante Cizmic / CROPIX / CROPI
LOŠA SREĆA

SUIGRAČI LOVE ZLATO, A ONI LIJEČE OZLJEDE 'Srećom, mladi smo, bit će prilike za nas'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 20. srpanj 2016. 12:10

Marino Marić bio je novo lice i otkriće na Euru u Poljskoj, na kojem je Hrvatska osvojila brončano odličje. Na istom mjestu zbog ozljede Luke Stepančića i lošeg koljena Marka Kopljara u prvi je plan izbio i Luka Šebetić, mladi ljevak Zagreba. Odigrao je iznad očekivanja. U Herningu, gdje smo tri mjeseca kasnije dobili vizu za OI u Riju, više nisu bili novost, već nositelji uspjeha.

Sezonu su odigrali u velikom stilu, njihova ulaznica za prvi olimpijski nastup bila je izvjesna, no, onda su ozljede prekinule idilu. Nedostajat će, posebno Marić, kojeg je izbornik Babić nakon odlaska Vorija promovirao u prvog pivota.


Ne sumnjam u dečke

Loše se počelo događati...

- U utakmici protiv Kiela 25. svibnja. Stao sam na nogu jednom protivniku, zglob se iskrenuo. Mislio sam ništa, probao potrčati, ali nije išlo. Noga je otekla, vrlo bolno je bilo i rekli su metatarzalna kost, neka stres-fraktura, mirovanje mjesec dana - počeo je priču Marić.

Nada je postojala.

- Rekao sam “mjesec dana i bit će super”, ali onda sam dobio čizmu, pa nakon mjesec dana nije bilo bitnijeg pomaka, pa smo rekli još deset dana, pa opet ništa i jednostavno sam morao odustati. Kada sam išao kod specijalista za stopalo, rekao mi je najmanje dva mjeseca stanke. Ali da sam to znao odmah, ne bi mi bilo lakše.

Liječi se...

- Već sam u Njemačkoj, još nosim čizmu, pomirio sam se da me na OI neće biti. A što da kažem, toliko sam to želio, no, eto, nikad ne znaš...

Prati sve, zna što se događa?

- Ne mogu pomoći, ali mislim da će Brozović, Kozina i Kontrec to pokriti. Treba im malo više minuta za uigravanje, tim prije što ima više zahtjeva izbornika, nekih novih momenata u igri. Ne sumnjam u njih.

A kada se Mara vraća na teren?

- Ja se nadam do početka sezone. Dobro da nisam star pa stignem još na Olimpijske igre u Japanu, kada će mi biti tek 30. A, eto, uskoro će i SP u Francuskoj. Nema da fali, kako se kaže... - kaže u svom vedrom stilu Mara.


Ozljeda bez kontakta

A Luka Šebetić je sve dosad bio u pripremama, ali od Opatije 22. srpnja neće nastaviti. Nije mogao igrati ni protiv Švedske.

- Kod mene uvijek neke posebne ozljede - vrti nemoćno glavom i objašnjava:

- Dignem se na šut, puknem, bez kontakta i dok sam se spuštao, osjetim strašnu bol u ruci. Pregled je pokazao neko opasno istegnuće tetive.

Terapija je određena.

- Mirovanje, najmanje deset tjedana, jer je svaki sljedeći napor u tom smjeru bio prijetnja da ne pukne, a onda bi tek nastao veći problem.

Rio je propao?

- Žao mi je, naravno, ali Kopljar i Stepančić su tu. Bit će vremena nadam se i za mene, tek su mi 22.

Ovakva ozljeda prijetnja je i Zagrebovim ambicijama u novoj sezoni jer Šebetić je bio ponajbolji igrač u sastavu Veselina Vujovića.

- Eto, radit ću što mogu i nadam se da ću se negdje do početka Lige prvaka uspješno vratiti i da neće biti posljedica - zaključio je Šebetić.

Linker
26. travanj 2024 03:06