Luka Gerlanc / CROPIX
PREDRAG ŽUKINA ZA JL

SVE JE PODSJEĆALO NA DOLAZAK 'KAUBOJA', A DOGODIO SE FIJASKO: Izgledalo je kao da će i Vuja svakog časa utrčati na parket i zatvoriti tu obranu

Rukometaši Barcelone očitali su lekciju iz rukometa mladoj momčadi PPD Zagreba koji u Zadru nije imao ni najmanje šanse protiv pretendenta na naslov prvaka Europe
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 29. rujan 2019. 11:28

Ono kad vam netko očita lekciju kao što je kroz čitavu utakmicu Zagrebu radila Barcelona i na kraju ostvari pobjedu 36 -19 (21-9) imate se pravo zamisliti jeste li u istom natjecanju, odnosno, je li hrvatski predstavnik u ovom trenutku dorastao Velux Ligi prvaka. Nije pomogla ni “šok terapija”, promjenom trenera, jer kad na drugoj strani imate tako razigranu španjolsku momčad, sve akcije padaju u vodu. I one na terenu i one oko njega, u konačnici su donijeli treći poraz u nizu.

Slabi roster

Očito će se na prvu pobjedu trebati pričekati, barem dok Veselin Vujović posve na “pretrese roster”. Najviše siline što se tiče Zagreba moglo se primjetiti na tribinama, navijači nisu gubili nadu, međutim, zbivanja na terenu svakom su minutom išla protiv svakog oblika potpore. Jer, je Barca rušila sve pred sobom, njihova je igra izazivala pozornost svih koji se imalo razumiju u rukomet. Moglo se vidjeti bezboroj kontri, prebrojavanja, ulazaka s krila, šuteva s vansjkih pozicija. Onda nikoga nije čudilo što prednost Barce raste kao pjenušac prije otvoranja boce.

Imali su na kraju prvoga dijela vodstvo 21-9 i to im nije bilo dovoljno, nego su se prebacili u “višu brzinu” s ciljem da što prije zatvore utakmicu, te na svoj konto upišu bodove koje su zasigurno još u Barceloni unijeli u registar euroligaških pobjeda. Komotnih 28-11, nije “natjeralo” njihovog trenera na popuštanje, naprotiv, svakim novim napadom i obranom željeli su potvrdi svoju moć. Svaki pogodak Zagreba značio je malu proslavu publike koja je skroz bila na strani Zagrebaša, međutim, rezultat nije mazio nikoga, kako na terenu tako i u publici. Boljemu je na koncu valjalo stisnuti ruku! Inače, sva razmišljanja oko toga hoće li na zadarskom Višnjiku, rukometni spektakl, ogled Zagreba i Barcelone, ponovno biti u žiži sportskog zanimanja, dobili su potvrdu kroz okruglih šest tisuća gledatelja.

Punih sat vremena prije početka susreta u neposrednoj blizini dvorane mogao se osjetiti onaj šušur kakav inače bilježimo u prigodi dolaska reprezentacije Hrvatske. Parkirališta su bila prikrivena vozilima s registarskim oznakama iz svih krajeva Lijepe naše.

Zadar, 280919
Dvorana Kresimira Cosica. Utakmica 3. kola rukometne Lige prvaka izmedju ekipa PPD Zagreb i Barcelone.
Na fotografiji: publika.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
Luka Gerlanc / CROPIX

Vrhunski rukomet

Svi su željeli uživo vidjeti vrhunski rukomet, istina, nešto slabijeg Zagreba nego je to bilo ranijih godina, te moćne Barce. Španjolci su u Zadar stigli bez jednog od važnijih igrača u njihovom mozaiku, našeg reprezentativca, Luke Cindrića, što je u neku ruku razočaralo njegove Ogulince, koji su pristigli u Zadar i željeli ga vidjeti u dresu velike europske momčadi.

Nije se Zagreb mogao požaliti ni na potporu svojih navijača koji se potegnuli pravo iz metropole. Čuli su se njihovi bubnjevi i trube, ali i komentari kad su vidjeli kako Barca ozbiljno grabi prema ogromnoj gol razlici....

- Zatvorite u obrani, moramo biti jači i čvršći ne mogu nam se tek tako šetati preko cijelog terena. Nemojte labavo - poručivali su navijači svojim Zagrebašima.

Nažalost, nije to imalo velikoga odjeka na igru momčadi koju odnedavno vodi Veselin Vujović. U jednom se trenutku činilo kako upravo Vujović hoće u teren ne bi li svojima pokazao na koji način se treba suprotstaviti suparniku. Vrijeme je curilo, Zagreb je sve više tonuo u rezultatski minus, jednostvano nisu pronalašli igru kojom bi se nametnuli ili barem zabrinuli Barcu, čiji su napadi nudili raznovrsnost koja je mamila pljesak objektivne publike.

- Ajte dečki igrajte - nisu se sve do posljednjeg trenutka predavali navijači Zagreba kojima je jedino preostalo zapjevati: “Bilo bi mi lako da te ne volim!” I ono najljepše od njih stiglo je uoči kraja, glasno su uzvikivali: “ Hvala ti Zadre!”

Linker
25. travanj 2024 18:31