CROPIX
NOVI TEŠKI UDARAC

TEŠKA OZLJEDA NAJVEĆEG PEHISTA HRVATSKE REPREZENTACIJE! 'Ovo su crni dani za mene, prvo nisam bio na popisu, a sada još i ovo...'

FILIP IVIĆ 25-godišnji golman poljskog Kielca ozlijedio menisk desne noge na utakmici Lige prvaka u Celju, zbog čega će ovaj tjedan morati pod nož i čeka ga 5-6 tjedana bez rukometa
Piše: Kristina LeovacObjavljeno: 04. listopad 2017. 10:21

Hrvatski golman Filip Ivić nema sreće posljednjih dana. Član poljskog Kielca ozlijedio se u subotu u utakmici Lige prvaka u Celju, a nakon što je jučer gotovo cijeli dan proveo na liječničkim pregledima u Zagrebu, vijesti nisu dobre.

- Moram na operaciju - potvrdio je 25-godišnji Zagrepčanin.

- Otišao mi je menisk desne noge.

Što se točno dogodilo?

- Ozlijedio sam se već na početku utakmice, ali branio sam cijelo prvo poluvrijeme. Ipak, kad se noga ohladila na odmoru, počeli su bolovi.

Prva ozbiljna ozljeda

Odmah je tražio da ga klub pusti na pregled u Zagreb.

- Pretpostavio sam da nešto nije dobro. Pri jednoj obrani doskočio sam krivo, koljeno je pobjeglo desno, a stopalo ostalo ravno. Nisam tad osjetio jaku bol, ali kad je završilo prvo poluvrijeme, više nisam mogao hodati. Kolege su mi rekle “samo da nisu prednji križni”, i hvala Bogu nisu, tog sam se bojao.

Niko Goga / CROPIX
CROPIX

Što kažu liječnici?

- Ovaj tjedan ću na operaciju, vjerojatno me čeka artroskopija, jedan ligament se odvojio na pola, vidjet ćemo hoće li ga vaditi ili šivati.

Ovo je Filipu prva ozbiljna ozljeda u karijeri.

- Prije su me nešto malo mučila leđa, ali to je sve bilo tjedan-dva pauze, bile su to sitne ozljede. Ovo je prva da sam ograničen, da sam na štakama, da ne mogu normalno hodati. I da ovako jako boli.

Jučer su ga zvale mnoge kolege. Na žalost, puno rukometaša i njegovih prijatelja prošlo je slične situacije u karijeri.

Sreća u nesreći

- Svi ponavljaju, “budi sretan što je menisk, što nisu križni”. Da su otišli križni ligamenti, ne bi me bilo na terenu sigurno šest mjeseci, ovako, ako sve prođe OK s operacijom, doktori kažu da mi za oporavak treba maksimalno 5-6 tjedana.

Filipa je u subotu dodatno rastužio poraz njegova Kielca u Celju 31:27. Drugi gostujući poraz bivšeg prvaka Europe na startu nove sezone Lige prvaka. U prvoj utakmici izgubili su u Brestu kod Meškova (28:25), osam dana kasnije demolirali Kiel u svojoj dvorani (32:21), a sada pali na novom gostovanju.

- Loše smo startali u sezonu, ali problem gostujućih utakmica imamo već od prošle sezone. Posljednju smo u gostima dobili još krajem prošle godine u Zagrebu.

Bilo je to 16. studenoga kada su u zagrebačkoj Areni slavili 26:23.

- Od onda smo nanizali šest poraza u gostima. Löwen, Celje, Kristianstad, Montpellier, pa sad Meškov, opet Celje... - u dahu će izdiktirati.

- Ne znam što bih rekao, kod kuće više-manje dobivamo sve, a u gostima dođemo u takve probleme - ljut je Filip.

- Sve mi se skupilo posljednjih dana ili možda bolje tjedana.

Između ostalog, nije se prije nekoliko dana našao na reprezentativnom popisu izbornika Line Červara.

- Kad si sportaš, kad radiš krvavo, daješ sve od sebe, onda je nekako normalno da očekuješ da ćeš se naći na popisu reprezentativaca, naravno da sam i ja želio biti tamo popisu.

Čekat ću novu priliku

Na Červarovu popisu od 21 igrača za okupljanje, koje je zakazano za 22. listopada i dvije test-utakmice sa Slovenijom, nalaze se Mirko Alilović, Ivan Stevanović i Ivan Pešić.

- Nekako sam pretpostavljao da će tako biti. Ali mislim da nije lako odabrati jer tu smo još Ašanin, ja... Ništa, nema ljutnje, čekat ću novu priliku. Čujem se sa svim igračima, u kontaktu sam sa svim golmanima, drago mi je zbog svih onih koji su zdravi, spremni i koji su na izbornikovu popisu. Evo, sada se uspostavilo da sam i bio na popisu, ne bih mogao biti u reprezentaciji zbog ove ozljede.

Filip smatra da je ovo “otprilike i popis za Euro u Hrvatskoj”.

- Ništa nije konačno, ne daj Bože da se netko ozlijedi pa da netko drugi mora uskočiti. Ali tko god bude među odabranima za siječanj, budite sigurni da će dati sve da Hrvatska, pogotovo na “našem” prvenstvu, bude prava.

Linker
20. travanj 2024 08:45