Ante Cizmic / Hanza Media / Hanza Media
NE MOŽE PREŽALITI ŠTO NE IDE NA EP

TEŽAK UDARAC ZA ČERVARA I HRVATSKU! JEDAN OD GLAVNIH IGRAČA NEĆE BITI SPREMAN 'Leđa nisu dobro, sjednem auto i ne mogu iz njega izaći! Teško mi je...'

LUKA ŠEBETIĆ Desni vanjski francuskog Tremblaya zbog ozljede leđa već dva mjeseca nije u pravom pogonu, zbog čega nije među kandidatima Line Červara za Europsko prvenstvo u Hrvatskoj
Piše: Kristina LeovacObjavljeno: 13. prosinac 2017. 23:36

Nije zvučao dobro, a još se gore posljednjih tjedana osjeća Luka Šebetić, 23-godišnji desni vanjski hrvatske reprezentacije i od ove sezone igrač Tremblay-en-Francea.

- Nisam dobro već dva mjeseca - javio se iz Francuske bivši dugogodišnji igrač PPD Zagreba.

- Prije jedne utakmice na treningu su me ukočila leđa i taj problem ne prestaje već dva mjeseca. Odradim tri treninga i više se ne mogu pomaknuti; sjednem auto i ne mogu iz njega izaći.

Men's Handball - Slovenia v Croatia - 2017 Men's World Championship, Bronze Medal - AccorHotels Arena, Paris, France - 28/01/17 - Croatia's Luka Sebetic reacts.   REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS/Benoit Tessier / REUTERS
Luka Šebetić

Sve je ovo tim gore za Luku jer se, kao i svaki hrvatski vrhunski rukometaš, silno veselio siječnju i Euru u našoj zemlji.

- Teško mi je, tužan sam, jer ipak sam posljednjih godina bio dio reprezentacije.

Osvojio je s Hrvatskom europsku broncu 2016, u siječnju ove godine bio četvrti na svijetu...

- Stvarno imam peh za pehom. Prošle sam godine tako ozlijedio lakat da su mi doktori rekli da ako nastavim igrati i pukne, neće me imati tko operirati u Europi. Zbog toga sam propustio Igre u Riju. Onda sam odradio dobru sezonu u Zagrebu, s izbornikom Babićem imao još SP u Francuskoj, a i danas tvrdim da to četvrto mjesto nije bilo loše. Malo nam je falilo za finale. Došao je novi izbornik, odradio sam s njim dva okupljanja, osjetio sam da imam veliku podršku od Line Červara, da računa na mene i sad... - zastao je Luka.

- Najgore mi je to što trenutno ne mogu ni konkurirati za reprezentaciju. Da bar to mogu, pa ako se na pripremama netko pokaže boljim, OK. Ovako sam bespomoćan pa je sve još teže. Ali već ću si to nekako posložiti u glavi. Bodrit ću dečke, navijati, biti u kontaktu s njima. Preživjet ću - ipak se nasmijao.

Samouvjereni Francuzi

- Ma, samo da dečki naprave pravi posao, onda ću i ja biti bolje. Onda će nam svima biti lakše.

U Francuskoj je Luka dobro počeo, no ni to nije dugo trajalo.

Men's Handball - Germany v Croatia - 2017 Men's World Championship Main Round - Group C -  Kindarena, Rouen, France - 20/01/17 - Germany's Uwe Gensheimer and Croatia's Luka Sebetic in action.   REUTERS/Charles Platiau
REUTERS/Charles Platiau / REUTERS
Luka Šebetić

- Odmah sam dobio priliku, krenuli smo jako dobro, pobjeđivali, ali onda su nam se zaredala tri poraza i odmah je nastala panika. Ja sam bio stvarno motiviran, pogotovo jer je pred vratima Euro, i to kod nas doma, želiš biti u najboljoj formi, i doista sam se odlično osjećao, ali u sekundi odu leđa i... Grozno. Imam još tjedan dana posla ovdje, a nakon toga ću konačno imati malo odmora i moći ću se posvetiti samo rehabilitaciji. Ovaj je posao takav; možeš vući bol neko vrijeme, ali dugoročno se bez zdravlja ovime baviti ne možeš - kaže Šebetić, koji do kraja sezone ima ugovor s Tremblayem, ali već je dobio nove ponude.

Hoće li uspjeti u siječnju Euro gledati uživo?

- Sumnjam, ipak sam ugovorom vezan za klub, ne vjerujem da ću moći tada doći doma. Iako bih jako volio.

Euro je i u Francuskoj u posljednje vrijeme glavna tema.

- Svi govore samo o tome.

Što kažu Francuzi, koji su na prošlom Euru bili peti, ali u Hrvatsku dolaze kao aktualni prvaci svijeta?

- Francuzi su uvijek samouvjereni. Izgradili su brend reprezentacije, imaju puno zlata i tu tradiciju njeguju. Djeluju smireno i samouvjereno. Iza njih stoje velika dostignuća, pa im je lakše doći na svako prvenstvo. Njihovi mi se igrači uopće ne čine opterećenima.

Vjerujem u dečke

A kako dišu hrvatski igrači?

- Motivirani su, ipak je ovo prvenstvo posebno za nas, ipak se igra doma. Velik je zadatak pred dečkima i stručnim stožerom.

Kakva nam je skupina?

- Šarolika - nasmijao se.

- Srbi će doći rasterećeni, a za nas je najbitnije da tu utakmicu na startu riješimo bezbolno. Kako god, samo da ih dobijemo, jer kad turnir otvoriš pobjedom, brišeš tu početnu nervozu, ispušeš se i kasnije je sve, nekako, mirnije. Švedska i Island slične su reprezentacije, ali igraju drukčije od nas. Šveđani su se nakon lošeg, tek 11. mjesta na OI u Riju u zadnjih godinu dana digli. Ta Francuzi su ih jedva dobili u siječnju u četvrtfinalu SP-a. Nezgodno će biti s njima.

A Island?

- Imamo dobra iskustva s njima, sjećam se da smo ih zadnji put fino dobili. Ali nezgodni su i oni.

Koga Luka vidi na vrhu ovog Eura?

- Kao navijač i kao dio našeg tima, jasno, volio bih na vrhu vidjeti Hrvatsku. Ne mogu tu biti objektivan. Iako sam svjestan koliko su dobri Francuzi, pa Danci, nezgodni su Slovenci, Španjolci, Mađari mogu odigrati jako dobro, Norvežani su zadnje dvije godine pravi hit, ne možeš vjerovati kako su se digli... To je Euro, najjače prvenstvo u rukometu, najizjednačenije i na njemu nema slabih. Ali ja vjerujem u našu momčad i siguran sam da će ih izbornik dobro posložiti - poručio je naš “Francuz” Luka Šebetić.

Linker
20. travanj 2024 19:45