Zagreb, 270917.
Dvorana Sutinska vrela.
Rukomet zene, kvalifikacijska utakmica za Europsko Prvenstvo, Hrvatska - Svicarska.
Na fotografiji: Nenad Sostaric.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

EUROPSKO PRVENSTVO U FRANCUSKOJ

TRENER HRVATSKE NAKON TEŠKOG PORAZA NA EURU: 'IMALI SMO PREVIŠE OSCILACIJA I PADOVA U IGRI' Slijedi težak ispit protiv Mađarki u ponedjeljak

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 01.12.2018. u 21:11

 • Ako imate 21 tehničku pogrešku u prvom dijelu, mislim na promašaje i izgubljene lopte, onda je jasno da na ovom nivou natjecanja ne smijemo imati tolike oscilacije i padove, kazao je nakon poraza na startu EP-a u Francuskoj od Španjolske (18-25) izbornik hrvatskih rukometašica Nenad Šoštarić.

  "Moram pohvaliti djevojke za drugo poluvrijeme u kojem smo pokazali da možemo biti bolji nego u prvih 30 minuta. Na ovom nivou natjecanja ne smijemo imati tolike oscilacije i padove", kazao je Šoštarić.

  Od početka utakmice bila je vidljivo kako su Španjolke iskusnija ekipa sa iznimno raspoloženom Nereom Penom koja je stvarala velike probleme našoj obrani.

  Imali smo niz pogrešaka, a obrana 6-0 sa kojom je Hrvatska krenula nije davala nadu u eventualno iznenađenje. Izbornik Šoštarić već je u prvih 30 minuta iskoristio dva time outa, ali ni to nije pomoglo da se naše mlade igračice pokrenu i pokušaju ublažiti loš dojam koje su ostavile u prvom poluvremenu.

  Čak devet tehničkih pogrešaka i niz promašenih šuteva koje je zaustavila iskusna Silvia Navarro potvrđuju visoku razliku od deset pogodataka na kraju prvog dijela (15-5). Nastavak utakmice je ponudio bolju Hrvatsku, naše su igračice ponovno griješile u napadu, ali su angažmanom i borbenošću nastojale smanjiti visoku prednost Španjolske. Na golu je Tea Pijević s nekoliko uspješnih intervencija pridonijela smanjenju španjolskog vodstva.

  Središnji dio gostujuće obrane i dalje je bio nepremostiv bedem na putu prema golu, ali je Hrvatska pogocima Ane Turk i Paule Posavec smanjila na podnošljivih 23-17 u 51. minuti, a na kraju je završilo s +7 za Španjolke.

  "Hrvatska je dobra mlada ekipa i sigurna je budućnost pred njima, stoga im čestitam na ovoj utakmici i zadovoljan sam našom pobjedom.Ovo je dobar početak turnira za nas", rekao je nakon susreta španjolski izbornik Carlos Viver.

  U ekipi Španjolske dominirale su Pena sa 7 golova i Gonzales koja je postigla 5, a Hrvatska je najboljeg strijelca imala u Ivani Dežić koja je 4 puta pogodila španjolsku mrežu. Hrvatsku u ponedjeljak očekuje još jedan težak ispit u susretu s Mađarskom.

  Iz drugih medija