IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Main Round Group 1 - Brazil v Croatia - Lanxess Arena, Cologne, Germany - January 20, 2019 Croatia assistant caoch Davor Dominikovic reacts REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS

Izbornik Davor Dominiković

OSTAO JOŠ SAMO JEDAN KORAK

TVORAC GENERACIJE KOJA JE ODUŠEVILA HRVATSKU ZBOG JEDNE JE STVARI JAKO LJUT 'Ovo je nevjerojatno, hvala im što na takav način brinu o zdravlju igrača'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 27.07.2019. u 23:16

 • Hrvatska rukometna reprezentacija do 21 godine borit će se u nedjelju za naslov svjetskog prvaka protiv Francuske, nakon što je u subotnjem polufinalu odigranom u španjolskoj Pontevedri nadigrala izabranu vrstu Portugala sa 31-28 (12-9).

  Hrvatsku su do pobjede predvodili Ivan Martinović sa osam pogodaka, Fran Milteta sa sedam i Josip Šarac sa šest golova. Četiri puta strijelac je bio Filip Vistorop, tri gola postigao je Halil Jaganjac, a po jednom su se u strijelce upisali Tomislav Špruk, Daniel Papić i Dominik Novak. Vratar Ivan Ereš imao je osam obrana.

  - Skidam kapu do poda ovim momcima. Ponosni smo i ja cijeli stožer na njih. Rekli smo im prije utakmice, želimo vidjeti osmijeh na vašim licima, želimo da uživate. Imali ste dugačak put do toga. Kako god ova dva dana završila vi ste napravili sjajnu stvar. Još ste te dvije utakmica juniori i onda ulazite u svijet odraslih. Premda, realno oni su odrasli ljudi koji su poakzali i „onu stvar“ i glavu kada su neke okolnosti bile protiv nas. Trener Dinko Đanković me nagovarao i uzeo sam time out u desetoj minuti, iako je to bilo jako riskantno. I hvala mu na tom i mnogim drugim savjetima. Isčupali smo se. Mi smo u tim trenucima ovim igračima samo odškrinuli vrata, oni su trebali ući u prostoriju gdje je party.  I zapravo su posljednjih deset minuta oni vodili sami sebe kroz utakmicu. To je velika, velika stvar.

  Za hrvatske rukometaše ovog uzrasta ovo je prvo finale na svjetskim prvenstvima, dok su Francuzi bili svjetskim prvacima 2015. godine, dok su prije dvije godine osvojili broncu.

  - Francuska – vidio sam 16 minuta danas jer su igrali prije nas i 14 minuta protiv Danske. To znači da je dugačka noć pred nama. Prošlu smo zaspali u pola pet, ovu ćemo vjerojatno u pet. Nevjerojatno je da su IHF i domaćin tako složili kalendar da iz dvorane izađemo noćas oko ponoći i već sutra u rano poslije podne igramo finale. Hvala im što na takav način brinu o zdravlju igrača.

  Iz drugih medija