Umag, 120518.
Festival rukometa u Umagu. Finalna utakmica kupa Hrvatske, utakmica izmedju RK Nexe i RK PPD Zagreb.
Na fotografiji: time aut Nexe.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX

RUKOMET

U NAŠICE STIGLA POJAČANJA ZA IDUĆU SEZONU 'Imao sam drugu ponudu, ali Nexe je ambiciozan klub pa sam se odlučio za dolazak ovdje'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 19.06.2018. u 16:15

 • Nakon dolaska Ivana Vide, za Nexe su potpisali i srpski vratar Mihailo Radovanović (1992), koji bi trebao biti zamjena za Kristijana Pilipovića (Schaffhausen), i reprezentativac BiH Vladan Lončar (1997).

  Radovanović je igrao pet godina u Partizanu, više puta protiv Nexea, tako da poznaje dosta igrača našičkog kluba, a nakon Partizana bio je u njemačkom Bietigheimu pa kraće vrijeme u Švicarskoj i Švedskoj.

  Zašto baš Našice?

  - Moj se menadžer čuo s trenerom u vezi s nekim drugim igračima, a on mu je rekao da traže vratara. Tako su spomenuli i mene, a ja, iskreno, nisam previše razmišljao. Dobro znam kakav je Nexe klub.

  Na vratima Nexea je Perica Lelić, s kojim ćete se izmjenjivati u idućoj sezoni.

  - Protiv njega sam igrao desetak puta, tako da znam da je riječ o odličnom golmanu. Puno će mi značiti trenirati i igrati s tako iskusnim golmanom. Znam da se u Nexeu dobro radi s golmanima i to će me sigurno dosta unaprijediti.

  Lončar je lijevi vanjski, a posljednje četiri godine igrao je u Mađarskoj.

  - Imao sam ponudu da ostanem u Gyöngyösu, u kojem sam bio na posudbi iz PICK Szegeda. Tamo smo se borili za opstanak. U međuvremenu se javio Nexe s ponudom istom kao i Mađari. SEHA liga i EHF kup viša su razina od mađarske Prve lige, a Nexe je ambiciozan klubu pa sam se odlučio za dolazak u Našice.

  Ispričao je Lončar i o svojim iskustvima u prethodnim klubovima...

  - Dvije sam godine igrao u Szegedu gdje sam stekao veliko iskustvo. Imam nastup u Ligi prvaka i puno sam naučio od trenera Pastora, koji je jedan od najboljih na svijetu. Poslije toga imao sam epizodu u Granollersu, pa u Gyöngyösu, gdje sam igrački najviše pokazao.

  Iz drugih medija