Goran Sebelic / CROPIX
RUKOMET

U NAŠICE STIGLA POJAČANJA ZA IDUĆU SEZONU 'Imao sam drugu ponudu, ali Nexe je ambiciozan klub pa sam se odlučio za dolazak ovdje'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. lipanj 2018. 18:15

Nakon dolaska Ivana Vide, za Nexe su potpisali i srpski vratar Mihailo Radovanović (1992), koji bi trebao biti zamjena za Kristijana Pilipovića (Schaffhausen), i reprezentativac BiH Vladan Lončar (1997).

Radovanović je igrao pet godina u Partizanu, više puta protiv Nexea, tako da poznaje dosta igrača našičkog kluba, a nakon Partizana bio je u njemačkom Bietigheimu pa kraće vrijeme u Švicarskoj i Švedskoj.

Zašto baš Našice?

- Moj se menadžer čuo s trenerom u vezi s nekim drugim igračima, a on mu je rekao da traže vratara. Tako su spomenuli i mene, a ja, iskreno, nisam previše razmišljao. Dobro znam kakav je Nexe klub.

Na vratima Nexea je Perica Lelić, s kojim ćete se izmjenjivati u idućoj sezoni.

- Protiv njega sam igrao desetak puta, tako da znam da je riječ o odličnom golmanu. Puno će mi značiti trenirati i igrati s tako iskusnim golmanom. Znam da se u Nexeu dobro radi s golmanima i to će me sigurno dosta unaprijediti.

Lončar je lijevi vanjski, a posljednje četiri godine igrao je u Mađarskoj.

- Imao sam ponudu da ostanem u Gyöngyösu, u kojem sam bio na posudbi iz PICK Szegeda. Tamo smo se borili za opstanak. U međuvremenu se javio Nexe s ponudom istom kao i Mađari. SEHA liga i EHF kup viša su razina od mađarske Prve lige, a Nexe je ambiciozan klubu pa sam se odlučio za dolazak u Našice.

Ispričao je Lončar i o svojim iskustvima u prethodnim klubovima...

- Dvije sam godine igrao u Szegedu gdje sam stekao veliko iskustvo. Imam nastup u Ligi prvaka i puno sam naučio od trenera Pastora, koji je jedan od najboljih na svijetu. Poslije toga imao sam epizodu u Granollersu, pa u Gyöngyösu, gdje sam igrački najviše pokazao.

Linker
19. travanj 2024 17:15