CROPIX
DRAMA U HRVATSKOM PRVAKU

U PPD ZAGREB NIKOME NIJE JASNO O ČEMU LINO ČERVAR PRIČA 'On je sam najavio odlazak, ako netko treba nešto dodatno pojasniti onda to mora biti on'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. prosinac 2018. 14:33

Rukometni klub PPD Zagreb organizirao je izvanrednu press konferenciju za novinare na kojoj je u samom uvodu predstavljena suradnja hrvatskog prvaka i rukometnog kluba Gorica, a zatim se krenulo na ono što je sve zanimalo, a to je pitanje trenera Line Červara koji je tražio od kluba da mu se objasni zašto mora otići.

- Mislim da je Lino Červar prije 15-ak dana, prije utakmice protiv Nantesa, objavio da odlazi iz kluba i tada je kazao kako ima previše obaveza u reprezentaciji i zbog činjenice da je dobio dodatan posao u Savezu. Na sinoćnoj konferenciji je kazao nešto što bi on trebao objasniti. Mi smo s njim imali dogovor da ostane koliko će moći izdržati, a kada se odluči povući da može ostati u klubu na nekoj drugoj poziciji. Ne razumijem kakvo objašnjene od kluba traži. Ja mu mogu samo izraziti zahvalonst na svemu što je do sada napravio. Klub je u svakom trenutku štitio njegov dignitet, klub mu je izašao ususret i kada je njegova supruga imala zdravstvenih problema i među nama nikada nije bilo nikakavih sukoba. On je sam objavio odlazak, ako netko treba dodatno nešto pojasniti onda to mora biti on. Treba navesti imena ljudi za koje tvrdi da su minimalizirali njegov rad posljednjih godina - kazao je predsjednik rukomentog kluba PPD Zagreb Vedran Šupuković.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Tko će voditi momčad u nastavku?

- U ove iduće tri utakmice stručni stožer će odraditi do kraja.

Mogući nastavak suradnje?

- On se sam povukao i nemamo što tu razgovarati. Vama je još najavio odlazak i prilično je detaljno naveo razloge odlaska. Ne znam što se promjenilo u međuvremenu.

Ostaje li šef struke?

- To je bio dogovor, ali ne znam. Ja ću ga nazvati i porazgovarati s njim, ali ako ima išta osobnog neka izađe s imenima. Mogu samo potvrditi da klub stoji iza Line. Iznenadio nas je malo njegov ispad, ali eto...

Riječ je kratko zatim preuzeo Božidar Jović.

- Ovo je prevelik klub i u Hrvatskoj i u Europi. Klub ima svoja tijela rukovođenja, on je napravio to što nje napravio, a mi moramo gledati kako ući u proljetni dio sezone i to je za nas gotova opriča.

Linker
19. travanj 2024 17:31