CROPIX
NAPETI OKRŠAJ U SKOPJU

VELIKA I VAŽNA POBJEDA ZAGREBA Hrvatski prvak srušio Červarovu momčad, Lino napokon u ulozi izbornika

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 04. listopad 2017. 00:27

Važna pobjeda zagrebaša u Skoplju protiv Metalurga (32:26). Nakon sigurnog poraza od Vardara, Zagreb je ostao u Skoplju i igrao utakmicu SEHA Gazprom lige bez prava na kiks. Tim samo s jednom izmjenom, lakše ozlijeđenog Žarka Markovića zamijenio je Tin Lučin. Sve ostale raspoložive snage unutra, naravno bez ozlijeđenih Bičanića, Pavlovića, Miklavčića i Vekića.

Trebalo se potruditi nakon poraza u Prešovu i egala s Celjem, jer novi kiks bi bio opasan u utrci za F4 koji je cilj sezone svakako. Metalurg po najavi bez Line Červara na klupi, jer u SEHA ligi do daljnjeg momčad vodi Aleksandar Jović, zbog Lininog angažmana u hrvatskoj reprezentaciji.

Prvi puta ove sezone Zagreb je izgledao realno. Postava s Hrstićem koji nije morao izlaziti i ulaziti po dijagonali (na startu s Mandalinićem na klupi zbog toga), s Ravnićem na halfu, sa Mrakovčićem na kraju, s Vorijem u sredini i Kontrecom koji je u obrani mijenjao Vuglača i prvi puta Božićem-Pavletićem imala je ritam, no neke greške u prvom redu Vuglača, neki fulani ziceri u startu (Vori) koštali su da ne steknu i veću prednost u prvom dijelu. Kamenica je kako je utakmica išla dalje mijenjao, vidjeli smo i Mandalinića u sredini obrane, ali je ta epizoda završila brzim isključenjem i na sreću nije skuplje koštala Zagreb.

Bolje su izgledali nego prije, naravno da je napadački Mandalinić vukao konce, ali i Horvat je imao penale 4/4 i Hrstić i Ravnić su zabijali, i kontru Božića-Pavletića smo dočekali, pa je to sve skupa bilo obećavajuće. Pomak. I nastavak je bio takav, s prednošću, a onda serija grešaka i umjesto +4 20:20. I onda opet ispočetka. Do +4, pa na +1 i tako do kraja. Gore – dole, nikako zatvoriti utakmicu.

Na sreću uspjeli su u trećem pokušaju s raspoloženim Skokom i nezadrživim Vuglačem i Mandalinićem čije je nadigravanje s Jaganjcem ohrabrenje za Červara, ali obranu ipak malo moraju popraviti, posebno efikasniji Stipe. Barem malo.

U ostalim susretima u utorak: Meškov – Nexe 35:23, Tatran – Dinamo 36:24, 21. listopada igraju Celje – Vardar, a 22. Gorenje – Vojvodina.

Poredak: Vardar 12 (-1), PPD Zagreb 10, Tatran 9, Meškov 9, Celje PL 7 (-1), Metalurg 6, Gorenje 4 (-1), Nexe 4, Dinamo 3, Vojvodina 3 (-1).

Linker
19. travanj 2024 18:42