CROPIX
JEDNA LIJEPA PRIČA

VELIKI POVRATNIK I KAPETAN HRVATSKE REPREZENTACIJE OBEĆAVA UOČI SPEKTAKLA U DOMOVINI 'Nismo ni sanjali takvu atmosferu! Na Euru ćemo biti još bolji!'

IGOR VORI Ponovo kapetan reprezentacije i neupitna opcija izbornika Červara na mjestu pivota reprezentacije nakon dvije pripremne utakmice protiv Slovenije
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 30. listopad 2017. 21:53

Ne predaje se. Makar ga mnogi uvjeravaju da ne može više, on ide dalje i ako pogledate obranu na kraju utakmice sa Slovenijom, vidjet ćete Igora Vorija. Ponovo kapetan reprezentacije, lider, igrač koji je toliko toga pregrmio na svojim leđima.

Već neko vrijeme radi dodatno s Perom Kuterovcem i to samo govori da želi pokazati drukčije u sezoni koju je najavio kao oproštajnu u karijeri.

Kako to da je Vori drukčiji u Zagrebu i u reprezentaciji?

- Realno, to nije pitanje za mene. Lino ima neke vizije u kojima vidi mene i to je tako. Meni je, naravno, čast biti dio toga, biti kapetan tog sastava. Nije me bilo neko vrijeme, imao sam pomiješane osjećaje. I sreće što sam tu i nervoze kao da nikad nisam bio tu, ali stvarno dobra, pozitivna, prijateljska atmosfera između nas pomogla je da sve prođe dobro.

Jesu li vas iznervirali Slovenci?

- Ma, nisu jer mi smo svi dobri između sebe i takvi ćemo ostati. Ali to definitivno nije tip utakmica za takve grubosti. Pretjerali su. Sreća je što nitko nije nastradao, recimo, Mandalinić nije bio daleko, a da mu je pukla ruka, onda bi nešto kao bilo, pa bi se problematiziralo. Ne treba nam to. Slovenija je u prvoj utakmici zaslužila tri crvena kartona, a zašto ih nije dobila, to znaju oni koji su tako dosudili. Znaju me svi, znaju da sam za mušku igru, ali ovo nije bilo to - definitivno. Najveći plus je ne biti isti.

Samo dva treninga

Što je najveći dobitak ovih tjedan dana?

- Nekoliko stvari. Prvo da se stvara dobra atmosfera oko onoga što nas čeka u siječnju. Nismo ni sanjali 14.700 gledatelja, to je strašna brojka i poruka svima nama. Drugo, pokazali smo da funkcioniramo na svaku igru, pa i na tučnjavu protivnika. Nismo se uvukli u zamku i to je odlična pouka.

Igra nije bila baš savršena?

- To se slažem. Realno, s dva treninga i nije mogla biti nešto posebno bolja. Sigurno da ćemo u prosincu imati više treninga i više vremena za postaviti detaljnije neke stvari, da će to izgledati bolje. Još kada nam se vrate Duvnjak, Kopljar... mislim da će neke stvari izgledati puno bolje. No, mi smo i uz sve probleme ove dvije utakmice bili u plusu i to vidim kao ohrabrenje. Ne zavaravamo se, na zemlji smo, da ne bude zabune.

Mnogi vide problem u obrani 5-1, koja je protiv niske postave protivnika u opasnosti?

- Mnogi nisu vidjeli da smo probali 3-2-1, da smo se povlačili na 5-1, da smo u završnici odigrali 6-0 i to su tri stvari koje mogu biti strašan adut za siječanj. Ja znam da smo stajali široko, da su Slovenci odlični tehnički, da su brzi na nogama, opasni šuteri, da ako ne izađeš, Zarabec pukne kroz glavu, ako izađeš, prijeđe te, no, neke smo stvari morali i probati jer to su baš utakmice za to.

Samo pozitiva

Imao je još jednu olakotnu okolnost?

- Realno je da smo mnogi od nas prvi put skupa, da ja, recimo, nisam igrao s Mamićem, Jaganjcem, Cindrićem, da su prvi puta na terenu skupa bili Karačić i Vuglač, da nisam igrao tri godine sa Stepančićem... Obrambeno smo se pokrpali, imali smo gustoću u drugom dijelu za razliku od prvog, bili smo po dvojica na svakoj lopti, što je sjajno, a napadački su se neke stvari vidjele jer za neke stvari, priznali mi to ili ne, treba malo vremena. Vidjelo se i što znači da Karačić i Cindrić igraju skupa, što znači da su Janc, Zarabec, Malus igrali skupa u Celju, pa Janc, Zarabec, Dolenec i Bezjak u reprezentaciji.

Hoće li biti dosta vremena za pripremu u prosincu i siječnju prije Eura?

- Hoće, zato je ovo dobro došlo, dalo nam neke polazne točke za razmišljanje. U dva-tri treninga nismo uspjeli sve, ali smo uspjeli puno i nakon 20-ak treninga hoćemo sigurno više. Važno je samo da budemo spremni za početak priprema, da nam iz Bundeslige ne dođu umorni, nego spremni igrači. Bit će dosta vremena za sve, samo da smo zdravi. Pozitivni smo, samo nas pozitiva može vući prema boljem - zaključio je Igor Vori.

Linker
24. travanj 2024 12:42