Foto: Ante Cizmic / CROPIX
ODABIR IHF-A

VELIKO PRIZNANJE Među elitom: Samo Hrvatska ima dvojicu predstavnika među pet najboljih rukometaša svijeta

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. veljača 2018. 13:36

Svjetska rukometna federacija (IHF) objavila je skraćeni popis petorice najboljih rukometaša u 2017. godini. Među izabranima su se našla čak dvojica Hrvata, Domagoj Duvnjak (Kiel) i Luka Cindrić (Vardar), a Hrvatska je jedina zemlja s dvojicom predstavnika.

Preostali igrači na popisu su Sander Sagosen (Norveška), Nikola Karabatić (Francuska) i Andy Schmid (Švicarska).

Valja reći da je petorka odabrana od strane rukometnih stručnjaka i izbornika diljem svijeta, a navijači OVDJE mogu glasovati za svog favorita do 20. veljače.

"Dugogodišnji nosioc igre hrvatske reprezentacije imenovan je najboljim igračem svijeta 2013. godine, a 2017. bio je dio reprezentacije koja se borila u utakmici za brončanu medalju na SP-u i imenovan je u All-tar momčad na kraju natjecanja. Na klupskoj razini osvojio je Njemački kup s Kielom", piše IHF o Duvnjaku.

"Luka Cindrić započeo je 2017. zacenemtiravši mjesto u hrvatskoj reprezentaciji na poziciji srednjeg vanjskog. Prvo je s Hrvatskom osvojio četvrto mjesto na SP-u, pa onda ostvario veliki uspjeh s Vardarom. U 2017. makedonska je momčad osvojila SEHA ligu, Ligu prvaka, Makedonski kup, makedonsko prvenstvo na krilima hrvatskog playmakera", stoji u opisu Cindrićevog odabira.

Linker
25. travanj 2024 23:01