Zagreb, 18032017.
Hotel Panorama.
Predstavljanje novog- starog izbornika rukometne reprezentacije: Line Cervara.
Na fotografiji: Tomislav Grahovac.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

UOČI EUROPSKOG PRVENSTVA

VELIKO PRIZNANJE Šef hrvatskog rukometa izabran za predsjednika Arbitražne komisije IHF-a

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 12.11.2017. u 17:50

 • Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Tomislav Grahovac izabran je za predsjednik Arbitražne komisije Međunarodne rukometne federacije (IHF) na 26. Kongresu rukometne federacije koji je održan u turskoj Antalayji.

  Na ovom Kongresu proveden je izbor za važne pozicije unutar IHF-a, ali su i donesene izmjene u statutu te je održan izbor domaćina za svjetska prvenstva za mlađe dobne skupine.

  Arbitražna komisija IHF-a je drugostupanjsko tijelo u pravnim procesima IHF-a. Također, Tomislav Madžar je postao član medicinske komisije IHF-a. Hassan Moustafa ponovno je izabran za predsjednika IHF-a,.

  "Arbitražna komisija je drugostupanjsko tijelo u pravnim procesima IHF-a. Velika je odgovornost i ovim putem želim zahvaliti članovima Kongresa IHF-a na ukazanom povjerenju. Ovo je priznanje mom dosadašnjem stručnom radu kao članu komisije u prethodnom mandatu te ukazano povjerenje HRS-u", rekao je kratko Tomislav Grahovac.

  U IHF je primljeno i novih pet rukometnih federacija: Fidži, Istočni Timor i Jamajka (punopravno članstvo) te Škotska i Engleska (pridruženo članstvo).

  Na Kongresu su dodijeljena i domaćinstva za svjetska prvenstva mlađih dobnih kategorija pa je tako Svjetsko juniorsko prvenstvo rukometašica u 2020. dodijeljeno Rumunjskoj, a Svjetsko kadetsko prvenstvo rukometaša 2021. Grčkoj. Za Svjetsko kadetsko prvenstvo rukometašica 2020. nije bilo kandidatura, dok bi 2021. Svjetsko juniorsko prvenstvo trebalo bi biti organizirano u Mađarskoj nakon dodatnih dogovora s IHF-om.