Slavlje rukometašica Podravke vegete nakon neočekivanog trijumfa
 Željko Hajdinjak/Cropix
LIGA PRVAKINJA

VELIKO SLAVLJE U KOPRIVNICI Podravka Vegeta briljantnom predstavom srušila jednu od najmoćnijih ekipa Europe

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. listopad 2019. 22:10

Malo tko je vjerovao da Podravka Vegeta može nešto napraviti protiv Vipersa, pogotovo nakon blijedog izdanja u Metzu. Međutim, Zlatko Saračević je od svojih rukometašica tražio reakciju, i dobio ju je. I to kakvu. U Koprivnici je pala treća ekipa Lige prvakinja iz prošle sezone, ekipa prepuna norveških reprezentativki, koja se u 1. kolu poigrala s Ferencvarosem.

Taj Vipers nanio je pred dvije godine rekordni europski poraz Podravki (42:14) u kvalifikacijama. Ovo je bio sladak uzvrat, iako samo s jednim golom razlike, no pišu se dva velika boda. Definitivno su se Koprivničanke iskupile za Metz, pokazale su da znaju i mogu, a to im je na domaćem terenu ipak bilo lakše.

Opet su Koprivničanci i Podravci pokazali koliko vole vrhunski ženski rukomet. Ispunjena gimnazijska dvorana od početka do kraja je glasno bodrila svoje ljubimice, a za poseban ugođaj prilikom predstavljanja ekipa pobrinuli su se navijači Kronikusi, koji su preko cijele manje tribine razvukli transparent posvećen svom klubu i 'glavnom gradu rukometa'.

Prigodan uvod za ono što je uslijedilo, jer Podravka je fantastično otvorila utakmicu. Zlatko Saračević iznenadio je dubokom 5-1 obranom s isturenom Karlovčan, takvo što Vipers nije očekivao i teško se snalazio u organizaciji napada s potpuno odsječenom Tomac na srednjem vanjskom. Prvi gol zabila je Turk i to je bilo važno nakon ozljede koljena Zadravec, potom Risović brani sedmerac, a Podravka nastavlja s efikasnim napadom i čvrstom obranom. 5:0 u 7. minuti, to stvarno nitko nije očekivao.

Naravno, teško je bilo pratiti visok ritam cijelo vrijeme, pa je Saračević rotirao kako bi sačuvao svježinu. Promijenio je i obranu u 6-0, mijenjale su se pritom i igračice na terenu, svaka je dala svoj doprinos. Vipers se u 17. minuti vratio na 7:6, ali Podravka ne odustaje, išle su djevojke hrabro u oba pravca, a u napadu su se bacale na glavu te su prednost zadržale do odmora.

I u nastavak su domaće krenule jako. Uz 6-0 obranu povećale su u 36. minuti vodstvo na 17:13, pa je nervozni Gjekstad opet morao zvati time-out. Održavala se Podravka na tri do četiri gola prednosti, nastavila je Risović s odličnim obranama, a borbenost je bila na granici fanatizma. Velika pobjeda sve se više smiješila, ali ponestajalo je rješenja u napadu, a norveške prvakinje nisu odustajale.

Milosavljević u 56. minuti zabija svoj 10. gol za 25:22, Vipers promašuje sljedeći napad, ali i Podravka, koja potom ostaje bez isključene Tsakalou, pa je Loke isprovocirala dvije minute za Debelić. Nepune dvije minute do kraja Arntzen smanjuje na 25:23, Aune minutu do kraja na 25:24. Kompletna Podravka ide u posljednji napad. Milosavljević promašuje i do kraja je šest sekundi. Vipers zarađuje deveterac na isteku vremena, ali Arntzen šalje loptu iznad grede.

Sjajna utakmica cijele Podravkine ekipe, svi zaslužuju čestitke, od igračica, preko trenera pa do publike. Nitko do kraja nije odustajao i nagrada je tu. Pobjeda Metza u Mađarskoj svakako ide na ruku Podravki, kojoj sad slijede dvije utakmice s Ferencvarosem. Tu će se dijeliti karte za drugi krug, tu (opet) treba biti pravi. A nakon ove predstave, ima li tko pravo u to sumnjati?

PODRAVKA VEGETA - VIPERS 25:24 (14:12)

KOPRIVNICA, SD Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 2.200. Sutkinje: Marija Ilieva i Silvana Karbeska (Sjeverna Makedonija). Delegat: Viktor Poladenko (Rusija).

PODRAVKA VEGETA: Risović (11+1), Ećimović; Turk 3, Karlovčan 1, Popović, Jandrašić, Milošević, Džono, Milosavljević 10(8), Mugoša 1, Franušić, Stanko 3, Gjorgjijevska 2, Tsakalou 2, Debelić 3. TRENER: Zlatko Saračević.

VIPERS: Pedersen (12), Udjus; Arntzen 3, Refsnes 4, Aune 6, Morais, Jonassen 2, Waade 1, Sulland 3(2), Andenaes, Vehushela, Dahl 2, Tomac 1, Naes Andersen, Loke 2. TRENER: Ole Gustav Gjekstad.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 7 (7), Vipers 3 (2), ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 8 min. (Ttsakalou 2+2, Džono, Debelić), Vipers -. IGRAČICA UTAKMICE: Dejana Milosavljević.

----------------------------

Skupina A:

Metz 2 2 0 0 74:54 4
Vipers 2 1 0 1 55:47 2
Podravka 2 1 0 1 51:64 2
Ferencvaros 2 0 0 2 50:65 0

Rezultati 1. kola: Vipers – Ferencvaros 31:22, Metz – Podravka 40:26, Rezultati 2. kola: Ferencvaros – Metz 28:34, Podravka – Vipers 25:24.

Parovi 3. kola: Ferencvaros – Podravka (subota, 15.00), Vipers – Metz (nedjelja, 15.00).

Linker
23. travanj 2024 17:51