Ante Cizmic / Hanza Media / Hanza Media
SVJETSKO PRVENSTVO

VIDEO: HRVATSKA NASTAVILA U ISTOM RITMU, DUGO JE TREBALO DA SE ZAHUKTA MAŠINA, ALI OSMINA FINALA JE OSIGURANA Duvnjak spasio stvar

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. siječanj 2017. 10:29

HRVATSKA - BJELORUSIJA 31:25

ROUEN Kindarena. Gledatelja 3.200. Sudi: Charlotte i Jullie Bonaventura (Francuska).

HRVATSKA: Stevanović (6), Ivić (3); Mihić 2, Duvnjak 4, Stepančić 2, Gojun, Horvat 5 (1), Kontrec 1, Božić-Pavletić 1 (1), Mandalinić 3 (1), Štrlek 3, Musa, Jotić, Mamić 2, Šebetić, Cindrić 8 (1).

BJELORUSIJA: Saldacenka (2+1), Mackević (8); Brovka, Kuleš 2, Šinkel, Astrašapkin, Puhovski 2 (1), Rutenka 5, Šilović 5, Šumak, Jurinjok 4, Baranov, Podšivalov, Karaljok 7, Titov, Gajdučenko.

SEDMERCI: Hrvatska 5 (4), Bjelorusija 1 (1)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta (Gojun 28, 40, Mihić 31, Musa/klupa 33, Šebetić 46 direktni crveni karton), Bjelorusija 10 minuta (Gajdučenko 21, 34, Šumak 29, Karaljok 34, Jurinjok 58)

------------------------------------------------------------------------

Izabranici Željka Babića i nakon tri kola su stopostotni u skupini B na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Otpor Bjelorusa slomljen je u posljednjih desetak minuta, no ovim je trijumfom Hrvatska praktički osigurala najmanje drugo mjesto u grupi.

Kauboji su u susret protiv Bjelorusije ušli u ponešto izmjenjenom sastavu u odnosu na prva dva dvoboja. Duvnjak je odmarao na klupi, a na srednjem vanjskom vrhunski ga je zamijenio Cindrić, dok je na vrata stao, protiv Mađara odlični, Filip Ivić.

Do sedme minute igralo se u Rouenu gol za gol, a zatim izabranici Željka Babića golovima Stepančića i Štrleka prvi put dolaze do prednosti od tri pogotka (5:2). Nekoliko dobrih obrambenih rekacija i lagani golovi u kontranapadu bili su glavna razlika u odnosu na susrete protiv Mađara i Saudijaca.

Luka Cindrić je na početku susreta držao sve konce hrvatskog napada, a od osam pogodaka (8:6) Kauboja u prvih 12. minuta, igrač Vardara je postigao tri. Napad na postavljenu obranu u početku susreta je djelovao dobro, no curilo je u obrani koja je u 16 minuta primila devet pogodaka, a posebno je frustrirajuć bio onaj Kuleša u posljednjim sekundama napada za rezultat 10:9.

U 22. minuti Hrvatska je vodila s jednim pogotkom razlike (13:12), a na lošiju igru u obrani nadovezalo se i nekoliko napadačkih grešaka koje su rezultirale prvom minutom odmora izbornika Babića.

Čini se kako je predah dobro djelovao na Kauboje koji su serijom 3:0 prvi puta došli do četiri pogotka prednosti (16:12), a posebno se istaknuo Cindrić sa osam pogodaka i pet asistencija do kraja poluvremena. Ogulinac je pucao od samopouzdanja te je sjajnim prodorima i proigravanjima suigrača izluđivao bjelorusku obranu.

Unatoč Cindrićevoj simultanci, obrana ponovno nije bila na razini što je rezultiralo sa 'samo' tri pogotka prednosti (18:15) po odlasku na odmor.

Odmah na početku drugoga dijela Hrvatska je dobila dva isključenja. Mihić je morao na dvije minute predaha čim je ušao u igru, a drugu smo kaznu dobili zbog previše igrača na terenu.

Ubrzo su i Bjelorusi ostali s dva igrača manje, no ipak su u 35. minuti došli na samo jedan razlike (19:18). Shodno događanjima na terenu, u tim je trenucima na teren ušao i kapetan Domagoj Duvnjak, a umjesto Ivića je na gol stao Stevanović koji se odmah iskazao efektnom obranom udarca s desnog krila.

Probleme hrvatskoj obrani stvarao je pivot Karalek koji je uz nekoliko izborenih isključenja, u 40. minuti zabio svoj četvrti pogodak za 21:19. Uz njega je briljirao i srednji vanjski Baris Puhovski s 12 asistencija za svoje suigrače.

Duvnjak je s dva uzastopna pogotka održavao Hrvatsku u vodstvu od dva razlike (23:21), a u 46. minuti izravni crveni karton je zbog udarca u glavu dobio Šebetić što je dovelo Kauboje u probleme.

Sterilni napad nastavio je vući Duvnjak, a u 48. minuti Horvat realiziranim sedmercem ponovno odvodi Hrvatsku do tri pogotka prednosti (25:22).

Hrvatski napadači opustili su ruku, obrana je proradila na čelu sa Stevanovićem, a pogotkom Mandalinića Hrvatska je u 52. minuti došla do najvećih plus šest (28:22) i slomila otpor upornih Bjelorusa. Prve minute do kraja je upisao i debitant Josip Božić-Pavletić koji je postigao prvijenac nakon što je sam izborio sedmerac i isključenje.

S konačnih 31:25 Hrvatska se okrenula slobodnom danu i pripremi za Čile, iako je ponovno teže od očekivanog svladala na papiru puno inferiornijeg protivnika.

-------------------------------------------------------------------

LIVE PRIJENOS

HRVATSKA - BJELORUSIJA 31:25

Hrvatska: Ivić, Horvat, Štrlek, Cindrić, Stepančić, Mandalinić, Kontrec

Bjelorusija: Mackević; Kupeš, Puhovski, Šilović, Jurinjak, Karalek, Rutenka

KRAJ UTAKMICE!

55. minuta - Nakon dužeg vremena zabila je i Bjelorusija, ali pobjeda Hrvatske je neizbježna

50. minuta - Mihić s krila zabija svoj prvi pogodak na utakmici i odvodi Hrvatsku na +4, ali još nije gotovo. Bjelorusi su se već vraćali u utakmicu

45. minuta - Sada Duvnjak drži Hrvatsku, ali novi problemi za Babića. Šebetić je zbog lakta u lice zaradio direktan crveni karton

40. minuta - Bjelorusija konstantno drži priključak i Štrlek i društvo nikako ne mogu napraviti neku veću razliku, u igru je ušao i kapetan Duvnjak

35. minuta - Odmah na otvaranju drugog dijela Hrvatska je imala dva igrača manje u jednom trenutku, a potom se u istoj situaciji našla i Bjelorusija

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

30. minuta - Poluvrijeme iz snova za Cindrića, stopostotan učinak Luke koji ima 8/8, a Hrvatska na predah odlazi s +3!

25. minuta - Hrvatska je po prvi puta na utakm ici otišla na +4

20. minuta - Hrvatska je u minimalnom vodstvu, napad funkcionira, ali obrana se još nije razbudila do kraja. Najbolji u redovima Hrvatske je Luka Cindrić za kojeg Bjelorusija još uvijek nije pronašla rješenje.

15. minuta - Hrvatska ima pogodak prednosti, ali otpočetka se igra gol za gol

10. minuta - Bjelorusija još uvijek drži koliko toliko priključak, ali Cindrić igra fenomenalno i nosi Kauboje u ovoj utakmici

5'. minuta - Hrvatska je odlično otvorila utakmicu. Dva pogotka Cindrića, po jedan Horvata, Stepančića i Štrleka odveli su Hrvatsku na +3. Teško će Bjelorusija danas do pobjede

1. minuta - Utakmica je počela!

>>>> Hrvatska reprezentacija će utakmicu protiv Bjelorusije odigrati bez kapetana Domagoja Duvnjaka, jer je kapetan osjetio manje zatezanje u koljenu

- Večeras ćemo čitavu utakmicu odigrati bez Duvnjaka koji je osjetio manje zatezanje u koljenu. Nema smisla da ga sada trošimo. Mislim da ovu utakmicu možemo dobiti i bez njega - kazao je Metličić.

>>>> Hrvatska je protiv Bjelorusije veliki favorit, a valja istaknuti i još jedan zanimljivi podatak uoči same utakmice, a to je da će Duvnjaku i društvu pravdu po prvi put u povijesti dijeliti ženski sudački par.

Blizanke iz Francuske, Julie i Charlotte Bonaventura već su sudile jednu utakmicu današnjim protivnicima Hrvatske kada im je to bio debi na muškom rukometnom Svjetskom prvenstvu.

---------------------------------------------------------------------------------

Linker
20. travanj 2024 16:24