Screenshot

RARITET KOJI TO NIJE

VIDEO: TKO KAŽE DA SAMO HRVATI MOGU IZGUBITI NEMOGUĆE Pogledajte još nevjerojatniji poraz od onoga protiv Slovenije i to u velikom finalu!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 30.01.2017. u 22:59

 • RARITET KOJI TO NIJE Nisu samo Hrvati u stanju izgubiti ‘nemoguće’, takve se utakmice u rukometu, istina, događaju rijetko, ali se događaju i na najvišoj razini 

  U Hrvatskoj je to zapravo uvijek isto, euforija koja dotiče nebo nakon pobjeda i totalno crnilo nakon poraza. Pobjede ovdje nikad nisu “samo pobjede”, a porazi “samo porazi”.

  Neposredno nakon šoka protiv Slovenije većina je bila spremna staviti ruku u vatru da se takav poraz “nikad nikome nije dogodio”, “da je nemoguće prosuti +8 u posljednjih 20 minuta utakmice” i “da ovakvu utakmicu mogu izgubiti samo Hrvati”...

  No, koliko god mi volimo misliti za sebe da smo jedinstveni, i kad su pobjede i kad su porazi u pitanju, nije baš tako. I događa se i drugima i na najvišoj razini.

  Zanimljivo, prvi se sjetio jednog takvog “nemogućeg poraza” jedan od onih koji je bio u subotu navečer na terenu...

   

  - Ovo me podsjetilo na Veszprem i Kielce u finalu Lige prvaka kad je Veszprem vodio devet razlike - rekao je Domagoj Duvnjak.

  Utakmica finala Lige prvaka prošle sezone. Utakmica dva kluba s puno vrhunskih igrača u najjačem klupskom natjecanju.

  Veszprem je poveo +6 (21:15) u drugom poluvremenu, pa +7 (23:16), nije pomogao ni time-out Talanta Dušebajeva, trenera Kielca. Samo 15 minuta prije kraja susreta mađarska je momčad imala i +9 (28:19) i nakon toga se potpuno - ugasila. Kao Hrvatska u Parizu.

   

  Kielce, za koje su igrali i naši Štrlek, Čupić, Šego, do kraja osnovnog dijela uspjelo je doći na 29:29 (Veszprem je u tih 15 minuta zabio samo 1 gol!), nakon produžetaka je opet bilo neodlučeno 35:35, a nakon sedmeraca trofej je završio u rukama Kielca.

  - U potpunom sam šoku, osjećam se užasno ljuto i užasno tužno u isto vrijeme. Ne mogu vjerovati što se dogodilo. Već smo dobili tu utakmicu i svi su znali da smo ju dobili i onda... - izjava je Arona Palmarsson, sjajnog islandskog rukometaša u redovima Veszprema, koja jako podsjeća na one koje smo čuli od naših igrača nakon Slovenije.

   

  Eto, ne događa se samo Hrvatima, iako su i u ovom porazu svu gorčinu već dobivene a na kraju neshvatljivo izgubljene utakmice osjetili i Hrvati Sulić, Alilović i Slišković, uz spomenutog Palmassona, pa velikog Laszla Nagya, Miklera, Ilića, Ugaldea... Zanimljivo, među “luzerima” je tada bio i Slovenac Marguč, koji je u subotu osjetio kako je to i kad dobiješ - nemoguće.

  Iz drugih medija