CROPIX
JAVIO SE I LEGENDARNI RAZARAČ

'VIDIM, VEĆ IMAMO NOVOG IZBORNIKA?' Legenda nabrojala tri imena za koje zna cijela Hrvatska: 'Treba nam najkvalitetniji, a ne najprihvatljiviji'

Piše: Kristina LeovacObjavljeno: 01. veljača 2017. 00:00

Ulovili smo ga dok je prelistavao novine.

- Vidim, već imamo novog izbornika? - kroz smijeh će Zvonimir Bilić, bivši veliki hrvatski rukometaš, a danas...

- Trener i predsjednik u klubu Sesvete, kojem je, kao i svakom drugome tko radi u hrvatskom rukometu, svaka medalja reprezentacije strahovito bitna. Ona nam donosi djecu zaljubljenu u ovaj sport. Zato je nama puno manje bitno kako se zove taj koji vodi tu reprezentaciju, a puno više da dolaze rezultati. To svima u interesu.

Zašto je Hrvatska izgubila dvije velike utakmice u 24 sata?

- Ne mislim niti da je to bio umor, niti da su nespremni. Možda su samo malo platili danak neiskustvu. A i znate, ne može trener u tim ključnim trenucima biti na terenu i zabiti gol umjesto igrača. Niti reći kako da netko zabije zicer. Nemojmo zaboraviti ni da su Cindrić, Mamić, Kontrec i još hrpa njih ipak svojevrsni početnici za te velike utakmice. Njima nedostaje taj dio iskustva da u određenom trenutku znaju kad treba stati, kad... Ma, nama je napadački dio podbacio.

Je li to razlog za smjenu?

- Jedno od bitnih pitanja je tko je sve ove ljude postavio i tko sve treba snositi odgovornost. Ja nisam ni za rezanje glava niti za velike promjene odjednom. Mislim da bi onaj tko odlučuje trebao znati što radi.

Spominje se povratak našeg najtrofejnijeg rukometnog trenera Line Červara.

Goluža nije nelogičan izbor

- Lino je napravio vrhunske rezultate, jednostavno, ne možeš to ignorirati. E, sad, je li on rješenje... U određenu ruku vjerujem da jest. Može li ponoviti i s novom generacijom ono što je uspio s prošlom, to ne znam. Ako dođe, svu sreću mu želim. Samo, ne smije se zanemariti da do EP-a u Hrvatskoj reprezentacija nema nikakvih bitnih natjecanja. Ni kvalifikacija ni velikih prvenstava. Onaj tko dođe, morat će tražiti svaku rupu u prvenstvu da što više puta okupi reprezentaciju, da uspostavi odnose, da se osjete međusobno... Lino ako dođe, on je stari lisac, njemu će to biti lakše. Ako uz njega bude Goluža, kako se spominje, ni to nije nelogično, i on je osvajao neke medalje. Ali zašto ne i Smajlagić, Perkovac, Ivandija... Ima tu mnoštvo opcija. Samo treba naći, ne najprihvatljiviju, nego najkvalitetniju - poručio je Bilić.

Linker
19. travanj 2024 13:58