Ranko Suvar / CROPIX
POTVRĐENO

VIJEST IZ REDOVA HRVATSKOG PRVAKA GLASNO JE ODJEKNULA Lino Červar napušta klupu PPD Zagreba nakon svega pet mjeseci

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. studeni 2018. 15:23

Lino Červar napušta klupu hrvatskog prvaka PPD Zagreba.

Klupu hrvatskog prvaka Červar je preuzeo u lipnju 2018. godine, a sada odlazi nakon svega malo više od pet mjeseci provedenih na klupi.

Na klupi PPD Zagreba sjediti još nekoliko utakmica, do Nove godine, a onda se posvetiti hrvatskoj reprezentaciji koju čeka nastup na Svjetskom prvenstvu. Rezultat je to ranijeg dogovora s upravom kluba.

Zagreb bi nakon Červarovog odlaska trebali preuzeti Tonči Valčić i Goran Rokavec.

Červar pokušao je prvo ublažiti traumu nakon visokog poraza u Celju, a u skladu s najavama rekao je da završetkom godine prestaje biti trenerom Zagreba:

- Ostaju nam još dvije utakmice i nekoliko onih u SEHA ligi prije SP-a. Protiv Celja smo uvjerljivo izgubili i nismo nimalo zadovoljni. Sad se već moram početi okretati reprezentaciji, bolje reći reprezentacijama. Moramo oformiti stožere za sve selekcije jer sljedeće godine imamo tri SP-a, uz naš SP A reprezentacije, igra i U-20 u Španjolskoj i kadeti u Makedoniji. Ipak sam ponosan na dečke iako zadnji jer imamo isti broj bodova kao i lani na kraju skupine, a ostali smo smo bez braće Valčić, Vorija, Pavlovića, Miklavčića i još puno igrača. Naravno, jako smo pali u drugom poluvremenu u Celju, no život je pun uspona i padova, izjavio je Červar.

Linker
20. travanj 2024 09:23