REUTERS/Antonio Bronic
KAKO LI ĆE OVO PREŽIVJETI?!

VUJOVIĆ IMA EURO IZ NAJGORE NOĆNE MORE Izbornik Slovenije urlao nakon susreta: 'Ovaj sport vode debili koji su napravili da više nitko ne zna pravila'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. siječanj 2018. 22:20

Izbornik Slovenije i nekadašnji trener Zagreba, Veselin Vujović, u prve dvije utakmice na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj proživljava turnir iz najgore noćne more. Nakon što je čupao kosu i čak javno razmišljao o odlasku u mirovinu izluđen sudačkim odlukama u konačnom porazu od Makedonije, Vujović je potpuno 'poludio' u završnici utakmice protiv Njemačke, koja je nakon neviđene drame registrirana 25:25.

Njemačka je u posljednjim sekundama zaigrala bez golmana, a Paul Drux je 10-ak sekundi prije kraja zabio za 24:24. Slovenija je izvela 'brzi centar', a Blaž zabio je pogodio za 25:24. Ostalo je još samo par sekundi, a Nijemci su krenuli izvesti 'brzi centar', ili eventualno puknuti iz očaja s centra. Slovenski su igrači stali u blok, no slovenski pivot Blagotinšek malo je pretjerao i stao preblizu te 'zalijepio bananu'.

Vrijeme je isteklo, a Slovenci počeli urnebesno slaviti. Međutim, Nijemci su napravili pritisak na suce pa su ovi otišli pregledati video-sinmku. Gledali su i gledali, deset minuta, a onda presudili - crveni karton Blagotinšeku i sedmerac za Njemačku. Reichmann je zabio...

Vujović je ludio još za vrijeme pregledavanja snimke pa je u jednom trenutku čak stao na gol da će on braniti sedmerac.

"Da, to je bila moja reakcija na famoznu video-analizu. Jer ako nema video-pregleda nakon izmišljenog sedmerca na Gensheimeru, ako nema video-analize na isključenje Vida Kavtičnika i kada zbog prigovora nama biva isključen još jedan igrač. Zašto onda i ja ne bih stao na gol i sprdao se kada su oni sami napravili sprdnju od ovog sporta. Napravili su to da nitko od prisutnih u dvorani ne zna više pravilo. Niti itko na terenu. Napravili su da je ovaj sport smiješan. Zato što ga vode debili ", izjavio je Vujović nakon utakmice pa dodao:

"Postoji jedno pravilo koje znaju samo ova dva suca i delegat, a ono je da morate u zadnjim sekundama utakmice biti udaljeni 3 metra od izvođača, pokretanja nove akcije sa centra. E, a kako je zadnja sekunda, onda se više ne isključuje već se sudi sedmerac. To se sada prvi puta u povijesti rukometa dogodilo. Naravno, protiv Slovenije."

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 18:55